Politică

Partidul Naţional Liberal a împlinit 146 de ani de existenţă! „Tradiţia merge mai departe! La Mulţi Ani!”, a transmis Filiala PNL Vâlcea

110Vizualizari
Luni, 24 mai, Partidul Naţional Liberal a aniversat 146 de ani de la constituire. Cu această ocazie, Filiala PNL Vâlcea, condusă de deputatul Cristian Buican, a transmis un mesaj în care a explicat rolul important avut de această formaţiune politică de-a lungul existenţei sale.
„La 24 mai 1875, prindea contur Partidul Național Liberal, bazat pe ideile liberale care își făceau loc în domeniul politic și economic din România. Țara noastră a avut nevoie de Liberalism fiindcă el nu reprezintă doar o simplă doctrină, ci și un program politic, economic, social și moral, asociat foarte puternic cu ascensiunea persoanei la nivelul societății. Ca drept dovadă, accentul cade pe drepturile persoanei, pe statul de drept, pe participarea universală,   pe libera inițiativă a cetățeanului. Consecvent principiilor liberale, partidul a jucat un rol fundamental pe scena politică, dând dovadă de coerență legislativă și administrativă, fapt ce a rezultat modernizarea României. Cea mai veche formațiune politică din România sărbătorește astăzi 146 de ani, iar la ceas aniversar, dorim să oferim un omagiu oamenilor politici liberali care au influențat cursul istoriei României. Tradiția merge mai departe! La Mulți Ani!”, se spune în comunicatul de presă dat publicităţii de Filiala PNL Vâlcea.