sâmbătă, aprilie 13, 2024
Handbal

Paște trist la SCM! Vâlcea a pierdut din nou cu Baia Mare și e OUT din Liga Campionilor în sezonul viitor

874Vizualizari
Minaur Baia Mare și SCM Rm. Vâlcea s-au înfruntat sâmbătă după amiază, în cadrul turneului de la Bistrița, în etapa a 19-a a Ligii Florilor. După înfrângerea cu „circumstanțe atenuante” din tur, 33-32 (când Florentin Pera nu a avut la dispozție 11 jucătoare din lot, dintre care nouă au fost depistate cu Covid-19, iar două erau accidentate), oficialii din Sala Traian și-au dorit enorm de mult revanșa în retur. Atât pentru a continua cursa de urmărire a liderei CSM București (cu speranța de a cuceri un nou titlu național), cât și pentru a-și asigura măcar locul 2 (și a accede măcar în Liga Campionilor).
Din păcate, „socoteala de acasă nu s-a potrivit deloc cu cea din târg”, Vâlcea a pierdut iarăși, tot la limită, de această dată cu scorul de 31-30 (după ce SCM a condus însă cu 14-12, la pauză), astfel că a spus ADIO… ambelor obiective! E greu de crezut că, în condițiile în care a fost învinsă de două ori de Minaur, gruparea din Sala Traian va mai putea prinde măcar poziția secundă la finalul sezonului, pentru a evolua din nou în competiția supremă din Europa. Mai rău de atât chiar nu se putea!

Vâlcea a condus cu cinci goluri la un moment dat, în prima repriză, dar a pierdut avantajul foarte repede

Echipa antrenată de Florentin Pera a început derbiul mai bine, s-a instalat la cârma meciului încă din primele minute de joc și s-a distanțat treptat de adversara sa. „Municipalele” au avut 3-1 (în minutul 4), 6-3 (în minutul 6), 8-4 (în minutul 8) și chiar 10-5 (în minutul 13). După 11-6 (în minutul 15), Minaur Baia Mare a început să conteze mai mult în joc și a trecut printr-o perioadă fastă, în care a reușit să înscrie de patru ori consecutiv, astfel că s-a apropiat la 11-10 (în minutul 20). Mai mult decât atât, după 12-10 pentru SCM, maramureșencele au restabilit chiar egalitatea, 12-12 (în minutul 27). Vâlcea a marcat însă ultimele două goluri ale reprizei și a intrat la vestiare în avantaj (14-12).

Minaur a trecut la cârma partidei imediat după pauză, iar de câteva ori a avut chiar și un ecart de două „lungimi”

Repriza secundă nu a mai semănat deloc cu prima, Minaur Baia Mare fiind evident echipa care a avut nervii mai tari și mai multă luciditate în ofensivă. Elevele lui Costică Buceschi au trecut repede la conducere, 15-14 (în minutul 34), iar din acel moment, pentru mai mult de un sfert de oră, s-au aflat mai mereu în avantaj. La 18-16 (în minutul 38), Florentin Pera a cerut time-out, însă sfaturile antrenorului principal de la SCM n-au avut deloc efectul scontat. Maramureșencele s-au mai aflat de încă două ori la conducere, cu două goluri, 20-18 (în minutul 41) și 23-21 (în minutul 47), dar handbalistele din Sala Traian au revenit de fiecare dată și au egalat.

În ultimele cinci minute de joc, Baia Mare nu a mai primit gol și a întors meciul în favoarea sa, de la minus 2

Vâlcea a trecut apoi și în avantaj, 26-25 (în minutul 52) și 27-26 (în minutul 53), iar apoi s-a desprins chiar și la două „lungimi”, 29-27 (în minutul 54) și 30-28 (în minutul 55), și se părea că va reuși să se impună. Elevele lui Florentin Pera „și-au pierdut însă total busola” în ultimele cinci minute de joc, când n-au mai găsit deloc drumul spre gol. De partea cealaltă, Minaur a marcat de trei ori și a întors miraculos scorul în favoarea sa. De menționat este însă faptul că, în minutul 57, la scorul de 30-29 pentru SCM, Alicia Fernandez Fraga a ratat o aruncare de la 7 metri, care ar fi schimbat cu siguranța soarta partidei dacă ar fi fost transformată. Golul care a declanșat fiesta la Baia Mare a picat cu aproape 30 de secunde înainte de final, echipa din nordul țării fiind sigură acum de clasarea pe locul 2, în speță, de calificarea în Liga Campionilor.

Iberica Marta Lopez Herrero a fost cea mai prolifică jucătoare din tabăra vâlceană, dar și de pe teren

În acest duel, cele mai multe „boabe” pentru formația vâlceană au fost semnate de Marta Lopez Herrero (9). Pe lista marcatoarelor pentru SCM și-au mai trecut numele Kristina Liscevic (5 goluri), Mireya Gonzalez Alvarez (5), Alicia Fernandez Fraga (5), Asma Elghaoui (3), Cristina Florică (2) și Maren Nyland Aardahl (1). De la Minaur, cea mai prolifică jucătoare a fost, din nou, ca și în meciul din tur, sârboaica Jovana Kovacevic (8 goluri).
La aruncări de la 7 metri, ambele combatante au ratat de câte două ori, Baia Mare având patru lovituri de pedeapsă în total, iar Vâlcea – șase. La acest capitol, de la SCM, Kristina Liscevic a irosit o încercare (din 4), iar Alicia Fernandez Fraga – 1 (din 2). Altfel, de-a lungul partidei, Minaur a avut două eliminări, iar Vâlcea – trei.