joi, februarie 25, 2021
Fotbal Județean

Păun Staicu (Faurul Livezi), opinie reală despre greutăţile din ce în ce mai mari de a alcătui o echipă în mediul rural. „În scurt timp, fotbalul de la ţară va dispărea!”

502Vizualizari

În urmă cu o lună, în articolul „De asta fotbalul de la ţară are un farmec aparte! Pentru că nu avut jucători, o echipă din Vâlcea a trimis pe teren un şofer care avea peste 100 de kilograme…” – https://www.tribunavalceana.ro/de-asta-fotbalul-de-la-tara-are-un-farmec-aparte-pentru-ca-nu-avut-jucatori-o-echipa-din-valcea-a-trimis-pe-teren-un-sofer-care-avea-peste-100-de-kilograme/, Dumitru Florica a ţinut să atragă atenţia că sportul-rege ar putea dispărea din mediul rural, deoarece sunt tot mai puţini tineri care îl mai practică. Un alt veteran din fotbalul judeţean, Păun Staicu (43 de ani), de la Faurul Livezi, i-a dat dreptate oficialului de la AS Creţeni şi a spus că în fenomen nu prea mai există oameni care să se zbată pentru a ţine o echipă.
„Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de tot râsul, dar omul (n.r.: Dumitru Florica) are dreptate. La nivelul Ligii a 5-a mai sunt doar vreo 2-3 oameni care încă se mai zbat pentru a strânge o echipă, pe care să se bazeze, să le facă cinste jucătorilor după meci, să facă rost de maşini pentru deplasări etc. Cu părere de rău, dar, în scurt timp, fotbalul de la ţară va dispărea cu totul! De aceea, sunt mulțumit că, la Livezi, copiii vin din plăcere şi chiar îşi dau silința pe teren. Pentru asta, ei sunt deosebiţi pentru mine!”, a scris Paun Staicu, pe pagina de Facebook a ziarului Tribuna Vâlceană.
Concluzia este una singură: copiii de la ţară trebuie readuşi cumva la fotbal! În acest sens, Cupa Satelor, inţiată de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, la startul căreia, la Vâlcea, s-au aliniat nu mai puţin de 37 de echipe, graţie implicării antrenorului Marian Deaconescu (preşedintele Comisiei de copii şi juniori din cadrul AJF), e primul pas către o revitalizare a fotbalului în mediul sătesc.