Handbal

Pe 11 şi 12 august, în Sala Traian, se desfăşoară ediţia a 14-a a Memorialului „Constantin Tită”. Intrarea este gratuită! Vezi programul meciurilor!

559Vizualizari
Imediat după turneul amical din Bănie, din perioada 4-6 august, prin intermediul paginii de Facebook a clubului SCM Rm. Vâlcea, oficialii din Sala Traian le-au adresat tuturor suporterilor şi iubitorilor handbalului invitaţia de a participa, în această săptămână, la o nouă ediţie a Memorialului „Constantin Tită”. „Pe 11 și 12 august, ne revedem în Sala Traian, din Rm. Vâlcea, la cea de-a XIV-a ediție a Memorialului «Constantin Tită»”, au transmis reprezentanţii grupării municipale, pe reţeaua de socializare.
Şi anul acesta, la competiţia comemorativă dedicată „Generalului” Tită (fost inspector de specialitate în cadrul DJST Vâlcea şi antrenor la Voinţa Rm. Vâlcea, cu care a obţinut o promovare istorică în Divizia A, la începutul anilor ’90), care a decedat în 2008, vor fi prezente tot patru echipe. Astfel, pe lângă SCM Rm. Vâlcea, vor mai participa alte trei grupări din Liga Florilor: CSM Slatina (formaţie pregătită de vâlceanca Victorina Bora), Dacia Mioveni (la timona căreia se află sârbul Goran Kurtes – fost antrenor secund şi chiar principal la gruparea din Sala Traian) şi CSM Galaţi (ultima fiind nou-promovată pe prima scenă a ţării).

Aşa cum se cunoaşte, turneul amical din Polivalentă este organizat de SCM Rm. Vâlcea în parteneriat cu Asociaţia Handbalului Vâlcean „Constantin Tită”, care a fost înfiinţată de fiul „Generalului”, avocatul Constantin Cezar Tită (FOTO – în timp ce-i înmânează trofeul competiţiei fostei portăriţe din Sala Traian, Marta Batinovic).

Semifinalele vor avea loc joi, iar finalele sunt programate vineri

Ediţia 2022 a Memorialului „Constantin Tită” se va desfăşura în sistem eliminatoriu, iar programul meciurilor a fost anunţat de organizatori încă de la începutul acestei luni. Joi, 11 august, de la ora 17.00, CSM Slatina o va înfrunta pe CSM Galaţi, în timp ce SCM Rm. Vâlcea se va duela cu Dacia Mioveni (de la 19.00). Vineri, 12 august, de la 10.00, echipele învinse în prima zi se vor întâlni în finala mică, iar de la ora 12.00 va avea loc finala mare, între învingătoarele din semifinale. Festivitatea de premiere este programată de la ora 13.30. Şi încă un aspect foarte important de precizat: intrarea spectatorilor la toate meciurile din cadrul competiţiei este gratuită!

Spre deosebire de turneul din această săptămână, ediţia a 13-a a Memorialului Constantin „Tită” (care a avut la finele anului trecut, pe 28-29 decembrie 2021), s-a desfăşurat după sistemul fiecare cu fiecare. Marele trofeu a fost adjudecat de SCM Rm. Vâlcea, care le-a învins fără probleme pe toate cele trei adversare întâlnite: CSM Slatina (33-25), SCM Gloria Buzău (35-27) şi Dacia Mioveni (34-27). Mai mult ca sigur, având în vedere că niciuna dintre echipele invitate în 2022 nu este superioară formaţiei antrenată de Bent Dahl, SCM Rm. Vâlcea va triumfa din nou în această competiţie amicală.