duminică, aprilie 11, 2021
Fotbal Diverse

Pe 26 februarie, cluburile vâlcene de juniori merg la FRF pentru vizarea legitimaţiilor jucătorilor. Vezi aici ce reprezentante va avea judeţul la nivel juvenil!

208Vizualizari
În urmă cu circa trei săptămâni, Federaţia Română de Fotbal a trimis o solicitare către Ministerul Sănătăţii, pentru înlesnirea condiţiilor din protocolul medical actual, care sunt extrem de greu de îndeplinit. Astfel, dacă autorităţile sanitare vor accepta testele rapide antigenice, dar şi ca acestea să nu mai fie decât cel mult unul pe lună, se vor putea relua şi campionatele de fotbal juvenil.
Forul condus de Răzvan Burleanu a făcut primii paşi pentru reînceperea competiţiilor şi a stabilit un calendar de vizare a legitimaţiilor jucătorilor de toate cluburile care activează la nivel naţional. Astfel, echipele din Vâlcea vor merge în Capitală pe 26 februarie, la acest capitol judeţul nostru urmând a fi reprezentat, din câte se pare, de trei cluburi. Este vorba de SCM Rm. Vâlcea, Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” Drăgăşani şi, în premieră, de Olimpic Rm. Vâlcea. Deocamdată, Hidro Rm. Vâlcea (care a participat în competiţie în sezonul trecut) nu a confirmat că va continua să activeze cu o echipă de juniori sub egida FRF.
„Din câte am înţeles, în luna martie, după o pauză de un an, e posibil să reînceapă şi campionatele de juniori-republicani. FRF a înaintat un protocol către Ministerul Sănătăţii, prin care s-a solicitat ca la nivelul juvenil să fie valabile testele rapide antigenice, care sunt mai ieftine. Pentru a fi însă recunoscute, e nevoie ca acestea să fie făcute de medici specializaţi, nu de către oricine”, a declarat Florin Lupu (FOTO), antrenor la CN „Gib Mihăescu” Drăgăşani.
În încheiere, Florin Lupu a salutat vestea că şi clubul Olimpic ar putea fi reprezentat la nivel naţional, în campionatele juvenile ale FRF, şi spune că vrea ca Vâlcea să aibă cât mai multe echipe de juniori, pentru că astfel creşte şi posibilitatea de a apărea fotbalişti de valoare în judeţ. „E foarte bine că în campionatul de juniori vor participa trei echipe din Vâlcea sau chiar mai multe. Astfel, copiii vor avea unde să facă fotbal şi să crească. În opinia mea, e extraordinar să ne întâlnim între noi, concurenţa e foarte frumoasă, iar meciurile sunt mai animate şi generează multe ambiţii”, a precizat antrenorul drăgăşănean.