duminică, aprilie 11, 2021
Fotbal Diverse

Pe 3 iunie, Mircea Savu va împlini 68 de ani. Unul dintre cei mai mari fotbalişti ai Vâlcii rememorează câteva dintre momentele deosebite din carieră

1.17KVizualizari
Zilele trecute, Dumitru Zamfira a postat, pe pagina sa de Facebook, o fotografie memorabilă, cu Iancu Carabageac și Mircea Savu pe teren, de pe vremea când cei doi erau coechipieri la Chimia Rm. Vâlcea, echipă care, acum trei-patru decenii, umplea până la refuz tribunele din Zăvoi. „Sunt cei mai buni doi mijlocași din toate timpurile ai Vâlcii”, a comentat Mihai Persu, un alt fost fotbalist din Zăvoi.
Pe 3 iunie, Mircea Savu va împlini 68 de ani. Este un tată împlinit, mai ales că cei doi fii ai săi, Alin și Adrian Savu, sunt antrenori de succes în Vâlcea, cu numeroase turnee de copii câștigate la nivel național. El și-a adus aminte cu plăcere de cariera sa de fotbalist, care a adunat aproape 9 ani în Divizia A. Mircea Savu s-a retras la 35 de ani, după ce a suferit, pentru a doua oară, o ruptură de menisc.
„Între anii ’76 și ’85, cu o mică întrerupere, în care am plecat la Ploiești, am jucat la Chimia Rm. Vâlcea. Am fost și trei ani la Rapid București, cu care am câștigat Cupa României și am jucat opt meciuri în Cupa Cupelor. Toate momentele au fost frumoase! Am avut colegi minunați la Chimia. Parcă mai ieri eram pe iarbă și jucam. Timpul trece însă repede… Rămân în urmă amintirile. Important e ca acestea să fie cât mai frumoase!”, a spus Mircea Savu.