miercuri, martie 3, 2021
Fotbal Județean

Penibil! Bazele sportive omologate de AJF Vâlcea pun în pericol siguranţa spectatorilor! O „bârnă” din tribuna de la stadionul din Laloşu s-a rupt, iar câţiva oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale!

896Vizualizari

În vară, noul preşedinte al AJF Vâlcea, Adrian Comănescu, a demarat o amplă acţiune de omologare la „sânge” a bazelor sportive din judeţ. Echipele au fost nevoite să-şi pună la punct stadioanele pe care le au la dispoziţie, dar încă mai e mult de recuperat în această privinţă. Mai ales că foarte multe grupări beneficiază mai departe de clemenţa conducerii fotbalului judeţean. Şi din această cauză, week-end-ul trecut, pe unul dintre terenurile din judeţ s-a produs un incident grav. Este vorba de stadionul de la Laloşu, unde există de mai mult timp o tentativă de tribună, care e cel mult un loc unde poţi să-ţi legi calul, cât timp mergi să te… Culmea, pe aceasta se „cocoţează” însă adesea oameni, pentru a urmări meciurile de fotbal ale formaţiei gazdă! Pe cât e de penibil, pe atât e şi de comic!
Duminică, 15 decembrie, în minutul 90 al partidei Recolta Laloşu – Viitorul Voiceşti, din turul 2 al Cupei României, cea mai înaltă „cracă” a cedat sub greutatea celor 5-6 persoane aşezate pe ea, iar acestea s-au prăbuşit la pământ. Arbitrul Silviu Donţu a observat ce s-a întâmplat şi a solicitat medicului să meargă în zona respectivă pentru a le acorda îngrijiri de urgenţă celor 2-3 oameni care s-au lovit, dar a greşit, totuşi, dintr-un punct de vedere, deoarece în acea perioadă a lăsat meciul să continue!

Cine ar fi fost vinovat dacă unul dintre oamenii căzuţi din „tribuna” de la Laloşu s-ar fi lovit grav?

Mulţi ar spune că tribuna aceea improvizată n-are nicio treabă cu omologarea normală a unui stadion (în speţă, cu dimensiunile regulamentare ale terenului de joc, ale porţilor etc), dar oficialii de la Laloşu chiar au fost păsuiţi cam mult în privinţa bazei sportive, din moment ce aceasta nu dispune nici până în prezent de vestiare, iar jucătorii se schimbă pe la mama dracu’. În aceste condiţii, poate că pe viitor ar fi bine ca AJF Vâlcea să aibă în vedere şi siguranţa spectatorilor atunci când omologhează un stadion, pe lângă cea a jucătorilor. Nu de alta, dar la Laloşu chiar se putea întâmpla o tragedie, dacă unul dintre oamenii care au picat de pe tribuna improvizată s-ar fi lovit grav la cap în cădere sau şi-ar fi rupt un picior sau o mână. În acest caz, oare cine ar fi fost vinovat?