vineri, iulie 10, 2020
Diverse

Pentru micuţa prinţesă Viky Butoi, din Costeşti, Moşul a făcut o excepţie şi a venit mai devreme, cu o biclicletă roz. De ani buni, ea duce o luptă uriaşă, pentru a merge pentru prima dată!

1.13KVizualizari

La un an de la naştere, Victoria Butoi, din comuna Costeşti, a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică. De atunci, micuţa prinţesă a început o luptă titanică cu boala, dar şi cu sistemul medical greoi şi indolent, cu speranţa că, într-o bună zi, va putea să meargă pe pe propriile picioare… Acum, ea are 7 ani şi jumătate şi multă energie şi putere de a-şi împlini visul. Un vis care este mai greu decât toate celelalte.
În toată această perioadă, Viky a urmat terapii lungi şi costisitoare, la Sibiu, Chişinău, Oradea, Alba Iulia şi nu numai. Părinţii ei, Dragoş şi Ionela, nu au renunţat niciodată la luptă. Doar au în casă o prinţesă, care, deocamdată, nu merge… De Crăciun, ea şi-a dorit un cadou special: o bicicletă roz, care să o ajute să meargă pe drum. Moşul a aflat imediat de ea, iar Asociaţia „Împreună la drum” a vizitat-o săptămâna trecută, cu o bicicletă roz, specială. „Wow, tatiii, e roz, culoarea mea preferată! E ceea ce mi-am dorit!!! Îmi place mult rozul”, a exclamat Viky.

„Când îi vedem privirea din ochii ei mari, căpătăm mereu puterea de a merge mai departe!”

„Întotdeauna, trebuie să ai speranţă, altfel, nu faci nimic. Noi ne gândim mereu doar la ce este mai frumos. Am văzut cazuri mult mai grele în toţi aceşti ani, unde oameni cu bani, miliardari, nu au reuşit nici măcar să-şi facă copiii să se mişte cât de cât… La noi, evoluţia lui Viky este îmbucurătoare… Acum, ea poate sta în genunchi, să se ţină în mâini. Este greu, extrem de greu, dar, când îi vedem privirea din ochii ei mari, căpătăm mereu puterea de a merge mai departe! Nu vom renunţa niciodată!”, ne-a dezvăluit mama micuţei, Ionela.
„Am plâns mult-mult-mult. Şi acum, când mă gândesc la această luptă cumplit de grea cu viaţa, mă dau deoparte să nu mă vadă cu lacrimi în ochi. Oricât de tare ai fi, durerea te copleşeşte. Dar ea este un suflet atât de curat, că ne umple casa de bucurie… Este iubirea noastră, talismanul nostru. De la ea, am învăţat enorm. Viaţa este un dar, care trebuie preţuit, indiferent de situaţie… Ea este învingătoarea, nu noi!”, a adăugat tatăl lui Viky, Dragoş.

Toţi cei care vor să o ajute pe micuţa prinţesă Viky, pot intra pe Facebook, pe pagina Asociaţia Umanitară Victoria Maria, pentru a afla mai multe detalii.