luni, ianuarie 25, 2021
Handbal

Pera a recunoscut: Vâlcea se va bate doar pentru locul 6 în grupă, cu Podravka şi Dortmund

120Vizualizari
După primele două runde ale Ligii Campionilor, SCM Rm. Vâlcea se află în subsolul Grupei B a Ligii Campionilor, fără niciun punct în cont, la fel ca Buducnost Podgorica şi Borussia Dortmund. La conferinţa de presă care a urmat meciului slab cu Odense, antrenorul Florentin Pera a recunoscut că formaţia din Sala Traian se va bate doar pentru locul 6, cu Podravka Koprivnica şi Borussia Dortmund.

„În condiţii normale, am fi avut mai multe şanse cu Odense!”

„Sigur că noi ne luptăm cu Podravka şi Dortmund pentru a ne califica mai departe din grupă, dar asta nu înseamnă că nu ne-am dorit să câştigăm cu Odense. Mi-am dorit mai mult de la acest meci! Cred că în condiţii normale, am fi avut cu siguranţă mai multe şanse! Nici nu ştiam dacă vom juca. Ne-am întrebat în continuu înainte: jucăm, nu jucăm, ne antrenăm, nu ne antrenăm? Cam aşa au decurs lucrurile. Nu am avut timp suficient să pregătim acest meci şi am făcut doar două antrenamente. Am încercat să găsesc cele mai bune soluţii, dar mentalitatea şi psihicul nu au fost la cel mai bun nivel. Aşadar, a fost extrem de dificil pentru noi. Am încercat să capacitez jucătoarele atât cât am putut, însă, ce am simţit e că din punct de vedere mental nu am fost pregătiţi sută la sută pentru acest meci. Oricât de mult le-am încurajat pe fete şi am încercat să le sprijin şi să le mobilizez, din păcate, ele au resimţit foarte mult problemele care au fost de-a lungul săptămânii, iar randamentul lor nu a fost cel aşteptat. Îmi pare rău că nu am obţinut mai mult, e un meci pierdut pe teren propriu, sunt două puncte importante irosite. Însă, vreau să cred că vom depăşi cu bine această situaţie. Important e ca la următorul test să nu mai apară şi alte persoane infectate şi să mergem înainte”, a declarat Florentin Pera.
Întrebarea care se pune după aceste declaraţii este una singură: dacă tot au existat atâtea probleme, de ce oficialii din Sala Traian n-au solicitat la EHF amânarea meciului? Aşa a procedat FTC Rail-Cargo Budapesta, care a avut, de asemenea, două jucătoare infectate cu Covid-19, şi n-a mai disputat partida grea din deplasare, cu echipa norvegiană Vipers Kristiansand. Aşadar, era posibilă reprogramarea duelului cu Odense?
Sursă foto: Image Plus / Facebook SCM Rm. Vâlcea