miercuri, decembrie 6, 2023
Sporturi

Peste 1000 de copii au participat azi, în centrul Râmnicului, la Crosul Naţional „Ziua Olimpică”. Vezi lista celor clasaţi pe podium!

977Vizualizari

Astăzi, la prânz, în centrul Râmnicului, a avut loc ediţia din acest an a Crosului Naţional „Ziua Olimpică”. Competiţiile atletice s-au derulat pe mai multe categorii de vârstă şi s-au desfăşurat pe Calea lui Traian, startul şi sosirea fiind programate în zona River Plaza Mall. Potrivit organizatorilor, „Ziua Olimpică” a adunat la start peste 1000 de copii, care s-au întrecut pe diferite distanţe, în funcţie de vârstă. Toţi participanţii au primit diplome de onoare, medalii, tricouri cu sigla „Olympic Day” şi câte o sticlă de apă plată.
Evenimentul de la Rm. Vâlcea s-a bucurat de prezenţa fostului campion de scrimă Mihai Covaliu (preşedintele COSR), a fostei canotoare Georgeta Andrunache şi a fostei gimnaste Simona Tabără Amânar. Tot cu acest prilej, au ţinut să vină în Râmnic şi câţiva dintre foştii atleţi de valoare ai României: George Boroi (secretar general COSR), Doina Melinte şi Ionela Tîrlea.
De asemenea, manifestarea de la Vâlcea a fost onorată de prezenţa primarului Mircia Gutău, care a dat chiar startul primei curse din cadrul „Zilei Olimpice”, cea a băieţilor de 6-8 ani (pe 300 de metri). Pe lângă această categorie, au mai fost organizate concursuri pentru fete de 6-8 ani (tot pe 300 de metri), fete şi băieţi de 9-11 ani (700 de metri), fete şi băieţi de 12-14 ani (1000 de metri), fete şi băieţi de 15-19 ani (1200 de metri). La final, a avut loc şi o cursă Open pentru categoria peste 20 de ani, în acest caz fiind vorba de o alergare pe 3300 de metri.
Crosul Naţional „Ziua Olimpică” a fost organizat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), în parteneriat cu Primăria Râmnicului şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea. Toate cursele atletice din centrul oraşului au fost supervizate atent de profesorii de sport din Rm. Vâlcea. Festivitatea de premiere s-a desfăşurat ulterior pe scena amplasată în Scuarul „Mircea cel Bătrân”, unde ocupanţii primelor trei locuri au primit biciclete, trotinete, rachete de tenis şi seturi de mingi de tenis.

Lista câştigătorilor de la fiecare probă a fost afişată pe site-ul www.cosr.ro, alături de o super-galerie foto pe care o puteţi vedea accesând link-ul de mai jos:

• Categoria 6-8 ani, fete: Alexia Parjol (locul 1), Sara Paun (locul 2), Stefanie Dugulan (locul 3)
• Categoria 6-8 ani, băieţi: Rareş Andrei Titus (locul 1), Ştefan Mitroi (locul 2), Nicolae Stoica (locul 3)
• Categoria 9-11 ani, fete: Alexandra Luţă (locul 1), Alexia Chiriţă (locul 2), Maria Dospina (locul 3)
• Categoria 9-11 ani, băieţi: Luca Ungureanu (locul 1), Luca Tita (locul 2), Ştefan Ionică (locul 3)
• Categoria 12-14 ani, fete: Cosmina Mutici (locul 1), Iarina Ungueanu (locul 2), Ştefania Muşulete (locul 3)
• Categoria 12-14 ani, băieţi: David Zăuleţ (locul 1), Andrei Rada (locul 2), Andrei Dumitrescu (locul 3)
• Categoria 15-18 ani, fete: Alexandra Drăghicescu (locul 1), Alexandra Pufu (locul 2), Mădălina Sima (locul 3)
• Categoria 15-18 ani, băieţi: Adrian Ciobanu (locul 1), Cristian Dobriţa (locul 2), Marian Stângaciu (locul 3)
• Categoria Open +19 de ani, feminin: Mihaela Pasăre (locul 1), Violeta Garoafă (locul 2), Ramona Vasile (locul 3)
• Categoria Open +19 de ani, masculin: Dragoş Safta (locul 1). Dumitru Petre (locul 2), Vasile Preoteasa (locul 3)

http://www.cosr.ro/stiri/2019-06-08/participare-record-la-crosul-national-ziua-olimpica-de-la-rm-valcea