sâmbătă, decembrie 5, 2020
Diverse

Peste 1000 de persoane vârstnice, la Stoeneşti. Primarul Gheorghe Dumbravă îi ajută pe bătrânii vulnerabili din localitate

744Vizualizari
La Stoeneşti, doar 23 de persoane mai sunt în acest moment în izolare la domiciliu. Din informaţiile furnizate de primarul Gheorghe Dumbravă, toţi ceilalţi locuitori întorşi din afara ţării au depăşit fără probleme perioada de restricţie de 14-15 zile. „Am semnale că, până de Paşti, vor mai reveni în România alte 10-12 persoane din Stoeneşti. Acestea nu vor mai ajunge însă în localitate, deoarece vor intra direct în carantină. Abia după cele două săptămâni de izolare vor putea veni acasă, ceea ce e un lucru bun, deoarece le va asigura siguranţa celorlalţi locuitori. Sunt mulţumit că până în momentul de faţă nu am avut niciun om infectat cu coronavirus. Pentru că nu pot să-mi imaginez ce panică s-ar isca în comună, mai ales că s-a instalat deja o teamă printre locuitori. Şi în prezent, apar tot felul de zvonuri aiurea în localitate, aşa că trebuie să le verificăm pe toate, de aceea am mereu telefonul deschis. Oricum, mă bucură că oamenii respectă măsurile impuse de autorităţi şi nu mai umblă deloc prin comună. Toţi au înţeles perfect situaţia şi stau acasă. Aşteptăm să treacă repede acest calvar!”, a subliniat Dumbravă.

Cele 17 persoane vârstnice vulnerabile au primit săptămânal pachete cu alimente

Gheorghe Dumbravă a dezvăluit că la Stoeneşti trăiesc nu mai puţin de 1000 de bătrâni. „Comuna e foarte îmbătrânită, în satul Zmeurăt aproape toţi locuitorii sunt vârstnici, e o fericire să întâlneşti un tânăr. Din acestea, 17 persoane vârstnice sunt vulnerabile, nu au nicio rudă, aşa că săptămânile trecute le-am dus câte un pachet cu alimente şi vom face la fel în continuare. Banii pentru aceste ajutoare i-am strâns din propriul nostru buzunar, eu, viceprimarul Gheorghe Chelcea şi consilierii locali. N-am alocat nimic din bugetul local pentru bătrâni, ca să nu avem probleme cu cheltuieli nejustificate. Din primărie, am achitat doar materialele de igienizare şi măştile pe care le-am achiziţionat”, a adăugat primarul din Stoeneşti.
Pentru a preveni răspândirea coronavirusului la Stoeneşti, alesul PNL a luat decizia de a dezinfecta roţile tuturor maşinilor ce ajung în localitate prin cele patru puncte de intrare. „Acţiunea e foarte utilă, avem angajaţi din primărie care se ocupă de acest lucru. Astfel, la intrarea în Stoeneşti dinspre DN Rm. Vâlcea – Horezu, unde traficul e cel mai mare, roţile autovehiculelor sunt dezinfectate de dimineaţa, de la ora 7, până seara, la 22. Şi la celelalte intrări în localitate vigilenţa e maximă, mă refer la cele de la Valea de Brădet (din satul Zmeurăt, spre Păuşeşti Măglaşi), Dobriceni şi Bârlogu”, a încheiat Gheorghe Dumbravă.