marți, mai 17, 2022
Handbal

Pivotul Daniela Marin (20 de ani), se simte foarte bine la SCM Rm. Vâlcea: „Alături de acest club, o să mi se îndeplinească tot ceea ce îmi doresc!”

732Vizualizari
Tânăra handbalistă Daniela Marin (20 de ani) are o misiune dificilă, dar, în acelaşi timp, foarte plăcută, la SCM Rm. Vâlcea, deoarece se duelează pentru postul de pivot cu două jucătoare cu nume la nivel european: tunisianca Asma Elghaoui şi norvegianca Maren Nyland Aardahl. În pofida acestei concurenţe acerbe, sportiva născută pe 11 aprilie 2000 nu disperă şi spune că are ce învăţa de la două jucătoare foarte experimentate, dar şi de la toate celelalte colege. Într-un scurt interviu pe care l-a acordat pentru pagina de Facebook a clubului vâlcean, Daniela Marin a vorbit despre planurile sale de viitor.
• Ce reprezintă SCM Rm. Vâlcea pentru tine?
– Pentru mine, SCM Rm. Vâlcea reprezintă o echipă foarte puternică, atât în România, cât şi în Europa. Ştie toată lumea că aici este istoria handbalului! Aici a fost mereu o echipă foarte bună, încă de când eram mică şi le priveam pe jucătoare la televizor sau chiar de când ajunsesem deja la Vâlcea şi veneam la meciuri, când eram încă junioară. Îmi doream foarte tare să ajung să joc sau să mă antrenez alături de fetele de aici.
• Ce gânduri ai avut în ultimii ani de juniorat?
– Mi-am dorit foarte mult să ajung la o echipă care are un obiectiv foarte bine stabilit în Liga Florilor. În toată perioada de juniorat, am fost convocată alături de colegele mele la loturile naţionale şi ne-am dorit de fiecare dată să obţinem rezultate foarte bune la Campionatele Europene şi Mondiale. Am muncit foarte mult pentru asta şi e normal că, după ce am terminat junioratul, mi-am dorit să joc la o echipă bună, unde să am ce să învăţ de la colegele mele.
• Sezonul trecut ai debutat în Liga Campionilor. Cum a fost acel moment?
– A fost un sentiment foarte frumos pentru mine, având în vedere că aveam colege mult mai mari care au debutat în acelaşi an. Pentru mine, asta a fost o oportunitate foarte bună şi mă bucur că s-a întâmplat atât de devreme, la 19 ani. Cel mai emoţionant şi frumos moment a fost chiar în debutul meciului din Liga Campionilor. După ce am marcat, când m-am ridicat şi m-am bucurat toată sala era deja în picioare! Am simţit bucuria de zece ori mai tare! A fost super pentru mine!
• Joci pe postul de pivot alături de Asma Elghaoui şi Maren Nyland Aardahl. Cum ţi se pare această concurenţă?
– Este o concurenţă foarte bună pentru mine, mă bucur că am asemenea colege pe post, am ce să învăţ de la ele. De altfel, de la fiecare dintre colegele mele am ce să învăţ… De la Asma, am multe procedee de învăţat, are o tehnică foarte bună.
• Care sunt obiectivele pe care ţi le-ai propus?
– Ca obiective de viitor, îmi doresc să ajung să joc cât mai mult, să-mi ajut colegele. Să progresez, individual, iar progresând să le ajut şi pe ele cât mai mult. Iar pe viitor îmi doresc să ajung la echipa naţională de senioare, dar pentru asta ştiu că e nevoie de foarte multă muncă şi pregătire. Dar, alături de acest club şi de colegele mele, cred că o să mi se îndeplinească tot ceea ce îmi doresc.
• Momentan, jocurile se vor desfăşura fără fani. Ce le transmiţi?
– Sigur că le este foarte greu din cauză că n-o să fie cu noi, în sală, unde făceau o atmosferă incredibilă la fiecare meci. Dar ştiu şi că ei ne vor susţine de acasă, din faţa televizorului. Chiar ne-au făcut o surpriză foarte frumoasă când au venit în cantonamentul de la Cheile Grădiştei! Ştiu însă că SCM are şi mai mulţi fani decât cei care au fost alături de noi în acel stagiu! Îi invit pe toţi să ne privească de acasă şi să ne bucurăm împreună de spectacolul din teren!