Politică

PNL a pierdut unul dintre cei mai buni primari din judeţ: Aurora Măgură, din Popeşti. „ Cred că i-a deranjat că deputatul Neaţă, de la PSD, e naşul meu şi, probabil, voiau să renunţ la el!”

2.31KVizualizari

Conducerea PNL Vâlcea a luat decizia de a-i exclude din partid pe primarul Aurora Măgură şi pe consilierii liberali din Popeşti. Motivul: aceştia nu s-ar fi implicat suficient în campania electorală premergătoare alegerilor europarlamentare din 26 mai. Contactată telefonic, primăriţa Aurora Măgură a precizat că şi-a respectat mereu angajamentele asumate, iar excluderea ei din PNL este total nejustificată.

„Voi face contestaţie la această decizie nedreaptă. Nu e adevărat că, la europarlamentare, consilierii nu ar fi făcut campanie pentru PNL. Ideea e aceea că am încercat mereu să am aproape toate partidele politice, mai ales când a fost vorba de cele mai importante evenimente ale localităţii mele. Am invitat şi conducerea PNL la Ziua Comunei Popeşti, de anul acesta, dar nu a vrut să vină. Cum credeţi că m-am simţit?! Cei de la PSD niciodată nu m-au refuzat. Am fost mereu deschisă dialogului, deoarece am considerat că, în calitate de primar, este foarte important să comunici cu toţi reprezentanţii instituţiilor, fie că vorbim de Consiliul Judeţean sau Prefectură, conduse de social-democraţi. Oricum, bănuiesc că adevăratul motiv ar fi că naşul meu este deputatul PSD Eugen Neaţă, care a fost mereu aproape de mine şi m-a susţinut enorm, încă de când am fost aleasă primar. Probabil că PNL s-ar fi aşteptat să renunţ la el, să-mi iau un naş liberal, altfel nu-mi dau seama de unde această înverşunare”, a comentat primarul din Popeşti.

În urma acestei decizii, PNL a pierdut unul dintre cei mai buni primari din Vâlcea, în condiţiile în care, la alegerile locale de anul viitor, Aurora Măgură va câştiga detaşat al doilea mandat.