Diverse

PNL a premiat copiii de 10 din Vâlcea! Elevii cu media maximă vor primi şi o bursă lunară de 500 de lei, timp de un an

349Vizualizari
Săptămâna aceasta, mai precis luni, 26 iulie, la Prefectura Vâlcea, din inițiativa PNL Vâlcea, reprezentat prin președintele Cristian Buican, senatoarea Claudia Mihaela Banu și deputatul Laurențiu Cazan, cu concursul Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, reprezentat de Inspector Mihaela Andreianu, și sub patronajul prefectului, Sebastian Fârtat, a avut loc, în premieră, o festivitate dedicată recompensării rezultatelor deosebite obținute la Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat de copiii din județul nostru.

Vâlcea a avut cinci medii finale de 10, două la Evaluarea Naţională şi trei la Bacalaureat

„Rezultatele obținute la cele două examene de elevii din județ sunt superioare mediei naționale. Promovabilitatea la Evaluarea Națională a fost, în Vâlcea, de 78,8 % față de media națională de 76,8 %, iar la Bacalaureat, în judeţ – de 77,1%, media națională fiind de 69,8 %. Pentru aceste rezultate, autoritățile organizatoare ale festivității îi felicită pe profesorii vâlceni și pe elevii acestora. Dăruirea dascălilor și eforturile copiilor arată că programul prezidențial pe care PNL îl susține, «România educată», are o solidă bază de pornire.
În acest context, tinerii care au obținut nota maximă la examentele amintite trebuie să se bucure de o recunoaștere specială. Este motivul pentru care a fost organizată festivitatea în cadrul căreia au fost felicitați și recompensați de organizatori Alexia-Ioana Păunete – de la Școala Gimnazială „Take Ionescu”, Gabriela-Teodora Popescu – de la Școala Gimnazială „Take Ionescu” (ambele cu nota 10 la Evaluarea Națională), Ioana-Andrada Diaconu – de la Colegiul Național „Matei Basarab”, Maria Salome Zăbavă – de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” şi Mihai Adrian Oprea – de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” (toți trei cu nota 10 la Bacalaureat). De asemenea, fiecare dintre cei premiați va primi o bursă lunară de 500 de lei pe întregul parcurs al anului școlar / universitar 2021-2022 din partea parlamentarilor PNL Vâlcea, a prefectului de Vâlcea și a inspectorului școlar Vâlcea.
Ne dorim ca în viitor calitatea învățământului vâlcean să se optimizeze și îi asigurăm pe profesori și elevi de preocuparea noastră constantă pentru a le sprijini eforturile. Vrem ca acest eveniment să deschidă o tradiție a răsplătirii celor mai bune rezultate în educație”, a transmis preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, în numele organizatorilor acţiunii de premiere a celor mai buni elevi din judeţul nostru.