Diverse

PNL Vâlcea, mesaj de Ziua Culturii Naționale: „Națiunile sunt mai puternice, mai solidare, când se strâng în jurul simbolurilor, al tradițiilor și al speranțelor de viitor”

466Vizualizari

COMUNICAT DE PRESĂ

Națiunile, la fel ca persoanele, sunt libere să facă alegeri; ceea ce aleg le definește și le trasează drumul pentru viitor. În vremuri dificile, cum sunt acestea pe care le trăim, alegerile însele sunt mai greu de făcut și mai pline de consecințe.
E drept că asigurarea nevoilor de bază condiționează, în bună măsură, resursele pentru a ne ocupa de cele superioare. Dar e încă mai întemeiată susținerea că omul nu trăiește doar pentru îndestularea materială, ci în primul rând, pentru sufletul său, pentru bine, pentru prietenie, pentru gânduri nobile. La fel și națiunile sunt mai puternice, mai solidare atunci când se strâng în jurul simbolurilor, al tradițiilor și al speranțelor de viitor. Un asemenea simbol este Mihai Eminescu a cărui zi de naștere, 15 ianuarie, au hotărât românii să fie Ziua Culturii Naționale.
Cultura este cel mai bun mediu pentru ca fiecare să-și dezvolte disponibilitățile și pentru ca țara să se afirme înaintea veacurilor și a neamurilor. Cultura, și în special aceea națională, aceea în limba și obiceiurile noastre, aceea care poartă și ține împreună pe cei trecuți cu cei viitori, ne educă, ne dă puterea de a ne cere drepturile și de a ne respecta obligațiile. Lucrând la sporirea culturii naționale, lucrăm la mai binele nostru și al celor care ne vor urma, la cinstirea înaintașilor. Să facem alegerea cea bună și să spunem astăzi, de Ziua Culturii Naţionale: „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie… La trecutu-ți mare, mare viitor!”.
• Filiala PNL Vâlcea