Fotbal Național

Popolan şi-a luat revanşa faţă de Târgu Cărbuneşti. „În urmă cu 20 de ani, gorjenii mi-au furat bucuria de a promova!”

1.67KVizualizari

George Popolan a trăit la maximum meciul cu Gilortul Tg. Cărbuneşti, de vinerea trecută. Fondatorul echipei Viitorul Dăeşti şi-a dorit enorm ca fotbaliştii lui Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă să-şi spele păcatele după eşecul drastic de la Pâncota, cu Şoimii Lipova (0-4), dar şi să-şi ia o binemeritată revanşă personală, după două decenii, faţă de formaţia gorjeană. Motivul a fost acela că, în 1999, Gilortul i-a „furat” lui George Popolan bucuria de a debuta în Divizia C, pe când acesta avea doar 19 ani.

„Pentru mine, e o mulţumire sufletească faptul că am reuşit să învingem această echipă, care mi-a luat posibilitatea de a face saltul în Divizia C”

„În 1999, când am obţinut dreptul de a evolua în Divizia C cu echipa Cozia Călimăneşti, aceea fiind a doua promovare a mea, după cea cu FC Oltchim, aveam doar 19 ani. Când ne pregăteam pentru a juca la nivelul superior, cu doar două săptămâni înainte de startul sezonului, cei ce se ocupau atunci de soarta formaţiei din staţiune au vândut însă locul gorjenilor de la Tg. Cărbuneşti. N-am să uit niciodată acest lucru! Iată că acum, în calitate de susţinător al echipei Viitorul Dăeşti, pot să zic că mi-am luat revanşa. Această victorie nu o simt neapărat ca pe o răzbunare – nu sunt răzbunător din fire! – ci ca o mulţumire a mea sufletească, prin faptul că am reuşit să învingem echipă din Tg. Cărbuneşti, care nu demult îmi lua locul ca jucător în Divizia C. Deşi au trecut 20 de ani de atunci, încă mi-e greu să mă gândesc la acel moment, mai ales că îmi aduce aminte inclusiv de tatăl meu – Dumnezeu să-l odihnească în pace! Trebuia să debutez în Divizia C, dar n-am avut acel privilegiu, pentru că unii mi-au furat această bucurie şi fericire. Imediat, am renunţat şi la activitatea de jucător, deoarece am simţit că, din fotbal, nu poţi să faci absolut nimic. M-am apucat de muncă, spunându-mi că în momentul în care voi reveni în fotbal o voi face doar de plăcere! Şi m-am întors în fenomen abia după şase ani, în 2005. Astăzi, alături de familie şi administraţie, fotbalul e una dintre plăcerile mele şi ocupă un loc important în sufletul meu. Fotbalul şi sportul, în general, sunt lucruri frumoase, de fapt, reprezintă cam tot ceea ce se întâmplă bun în România. Nu sunt ca alte domenii, unde vedem atacuri sub centură, lupte inegale, trădări etc. Poate că există şi în fotbal lucruri de acest gen, dar mult mai puţine!”, a subliniat George Popolan.