miercuri, ianuarie 20, 2021
Handbal

Portăriţa Diana Ciucă a fost convocată de urgenţă la lotul naţional pentru Euro 2020. Yuliya Dumanska a intrat în izolare

947Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea ar putea avea totuşi o reprezentantă în naţionala României, la turneul final al Campionatului European de handbal feminin, ce se va desfăşura în perioada 3-20 decembrie. Este vorba de Diana Ciucă, portăriţa în vârstă de 20 de ani fiind convocată de urgenţă de selecţionerii Bogdan Burcea şi Robert Licu. Iniţial, nicio handbalistă din Sala Traian nu făcea parte dintre cele 21 de tricolore care urmau să fie prezente la competiţia supremă de pe continent.

Portăriţa de la Podravka Koprivnica nu a fost prezentă duminică seara, la reunirea lotului naţional

Diana Ciucă a fost chemată la lot când s-a aflat că Yuliya Dumanska va intra în izolare pentru o perioadă de 10 zile, după ce la echipa sa, Podravka Koprivnica, au fost depistate mai multe cazuri pozitive de Covid-19. Din acest motiv, echipa croată a fost obligată să-şi amâne şi meciul cu CSKA Moscova, din Liga Campionilor, pe care trebuia să-l dispute duminică, 22 noiembrie, pe teren propriu. Yuliya Dumanska nu se numără printre cele infectate, dar „jucătoarele care nu au avut teste pozitive până în prezent trebuie să meargă în izolare timp de 10 zile”, se spune în anunţul dat publicităţii de oficialii de la Podravka Koprivnica.
Yuliya Dumanska nu a mai putut ajunge la reunirea naţionalei României, care a avut loc duminică, 22 noiembrie, iar, dacă perioada de izolare de 10 zile se va confirma, nici nu va putea pleca spre Danemarca pe 29 noiembrie, aşa că va fi înlocuită cu tânăra portăriţă de la SCM Rm. Vâlcea.

România va disputa primul meci la Campionatul European pe 3 decembrie, împotriva Germaniei

În acest an, turneul final al Campionatului European de handbal feminin va fi organizat doar de Danemarca, după ce Norvegia s-a retras de la găzduirea competiţiei, din motive de siguranţă sanitară, în contextul pandemiei de Covid-19. În prima fază, România face parte din Grupa D şi le va înfrunta, în ordine, pe Germania (joi, 3 decembrie), Polonia (sâmbătă, 5 decembrie) şi Norvegia (luni, 7 decembrie). În ceea ce priveşte oraşul în care vor avea loc meciurile tricolorelor, acesta ar putea fi Kolding, dacă EHF va ajunge la un acord cu Federaţia de Handbal din Danemarca (DHF). Cealaltă locaţie aleasă deja pentru găzduirea turneului final este localitatea Herning. La finele meciurilor din grupă, primele trei clasate se vor califica mai departe, în Main Round.