Handbal

Portăriţa Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea), doar pe lista de rezervă pentru Euro 2020. Vezi aici lotul complet al naţionalei României!

237Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea nu e reprezentată de nicio jucătoare în naţionala de handbal feminin a României, la turneul final al Campionatului European care se va desfăşura în următoarea perioadă (3-20 decembrie), în Danemarca. În condiţiile în care majoritatea handbalistelor de bază din Sala Traian provin de peste hotare, selecţionerii Bogdan Burcea şi Robert Licu n-au avut practic pe cine să aleagă!

Yuliya Dumanska (Podravka Koprivnica) a făcut totuşi deplasarea în Danemarca

Singura care a fost aproape de a ajunge la Euro 2020 a fost Diana Ciucă, tânăra portăriţă în vârstă de doar 20 de ani. Prezenţa acesteia a fost de actualitate săptămâna trecută, după ce s-a vehiculat că Yuliya Dumanska ar putea intra în izolare, din cauză că la echipa la care evoluează, Podravka Koprivnica, s-au depistat mai multe cazuri pozitive de Covid-19. Până la urmă, fosta componentă a echipei SCM Rm. Vâlcea a ajuns totuşi la reunirea naţionalei României şi a făcut deplasarea în Danemarca. În schimb, Diana Ciucă a fost pusă pe lista de rezervă, urmând a fi chemată la Campionatul European doar dacă vreuna dintre cele trei portăriţe din lotul actual (Yuliya Dumanska, Denisa Dedu sau Ana Maria Măzăreanu) se vor accidenta sau se vor infecta cu Coronavirus.

Lorena Ostase (CSM Slatina) putea fi a Vâlcii în primăvară şi SCM ar fi avut-o la Euro

SCM Rm. Vâlcea ar fi avut posibilitatea să aibă o tricoloră la Euro 2020, dacă ar fi adus-o în primăvară pe Lorena Ostase (pivotul de la CSM Slatina), aşa cum s-a vehiculat la un moment dat. Oficialii din Sala Traian au preferat-o însă pe norvegianca Maren Nyland Aardahl, care nu face parte acum din prima reprezentativă nordică pentru Campionatul European. Jucătoarea antrenată de vâlceanca Victorina Bora, la Slatina, va fi numărul 1 pe semicerc pentru tricolore, la acest turneu final, în condiţiile în care Crina Pintea (CSM Bucureşti) a fost depistată pozitiv cu Covid-19, chiar înainte de plecarea delegaţiei ţării noastre spre Danemarca şi nu a mai putut să facă deplasarea.

Tricolorele vor trece prin mai multe teste de Covid-19 pentru a juca la turneul final

Toate handbalistele care vor fi prezente la Euro 2020 vor avea în continuare emoţii din cauza Covid-19, pentru că vor fi testate periodic şi eliminate din lot dacă vor fi pozitive. Organizatorii au stabilit nişte reguli foarte stricte din acest punct de vedere. La sosirea în Danemarca, echipele trebuie să prezinte două teste PCR negative (iar ultimul să fie făcut cu cel mult 72 de ore înainte). Când va ateriza în Danemarca, fiecare echipă va fi testată din nou, iar apoi în fiecare zi până la începerea turneului. Şi pe parcursul competiţiei vor urma alte teste, dar din 3 în 3 zile.
România a avut deja problemele din cauza măsurilor impuse de autorităţi, Laura Chiper Moisă (CSM Bucureşti) fiind depistată pozitiv chiar la primul test făcut în Danemarca. Extrema dreaptă a fost izolată de restul coechipierilor şi ar putea să rateze tot turneul.

Lotul naţionalei de handbal feminin a României pentru turneul final al Campionatului European:

• Portari: Yuliya Dumanska (Podravka Koprivnica), Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Ana Maria Măzăreanu (Gloria 2018 Bistriţa)
• Extreme stânga: Ana Maria Iuganu Popa (SCM Gloria Buzău), Nicoleta Dincă (Gloria 2018 Bistriţa), Alexandra Dindiligan (HC Zalău)
• Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare)
• Centri: Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Eliza Buceschi (Rapid Bucureşti), Ana Maria Apipie Ţicu (SCM Craiova), Andreea Popa (Minaur Baia Mare)
• Interi dreapta: Ana Maria Drăguţ Savu (SCM Craiova), Laura Popa (Rapid Bucureşti)
• Extreme dreapta: Laura Chiper Moisă (CSM Bucureşti), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)
• Pivoţi: Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subţirică (SCM Gloria Buzău)
• Rezerve: Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea) – portar, Alexandra Severin (HC Zalău) – inter stânga, Andreea Pricopi Rotaru (SCM Gloria Buzău) – centru