duminică, aprilie 14, 2024
Handbal

Portăriţa Teodora Diana Neagu, singura jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea convocată la lotul naţional de tineret

50Vizualizari
Oficialii FRH au programat o amplă acţiune de pregătire pentru naţionala de tineret a României, care se va desfăşura în perioada 1-15 aprilie. Cu această ocazie, tricolorele vor participa şi la două turnee amicale peste hotare. Calendarul de desfăşurare a stagiului din această lună a fost anunţat încă din urmă cu o săptămână pe site-ul oficial al Federaţiei. Astfel, tinerele handbaliste antrenate de Simona Maior-Paşca vor avea următorul program: 1-3 aprilie – pregătire centralizată la Slatina; 3-5 aprilie – turneu internaţional, Balaton (Ungaria); 5-11 aprilie – pregătire centralizată la Slatina; 11-15 aprilie – turneu internaţional Meudon la Foret (Franţa).
Pentru acest stagiu, a fost convocată o singură jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea. Este vorba de portăriţa Teodora Diana Neagu, care a avut deja şansa de a bifa câteva meciuri şi pentru echipa de senioare în Liga Florilor. Altfel, printre handbalistele selecţionate se numără şi unele care au cochetat cu reprezentativa de senioare, cum ar fi Alisia Boiciuc (CSM Corona Braşov) şi Diana Lixăndroiu (CSM Slatina).
De menţionat mai este faptul că pe banca tehnică a lotului naţional de tineret se află două foste handbaliste de legendă ale Oltchim-ului. Valentina Ardean-Elisei îndeplineşte rolul de antrenor secund, iar Luminiţa Huţupan Dinu este antrenor cu portarii.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea