joi, februarie 29, 2024
Fotbal Național

Portarul Laurenţiu Brănescu (ex-CSM Rm. Vâlcea) îşi continuă cariera în Liga I. Acesta a semnat cu o nou-promovată

576Vizualizari
Portarul Laurenţiu Brănescu (28 de ani) s-a transferat la începutul sezonului 2021-2022 la Farul Constanţa, dar nu a evoluat deloc în Liga I, în cele 40 de etape programate. Singura sa apariţie sub comanda lui Gheorghe Hagi a fost în Cupa României. Tocmai de aceea, fostul goal-keeper de la CSM Rm. Vâlcea a dorit să plece de pe litoral şi să semneze cu o echipă la care să evolueze mai mult. Iar destinaţia aleasă este „U” Cluj, nou-promovată în Liga I, unde îl va avea ca antrenor pe Erik Lincar, fost la Damila Măciuca şi CSM Rm. Vâlcea. La noul său club, Laurenţiu Brănescu va fi coechipier şi cu Alex Chipciu, jucător transferat vara aceasta de la campioana CFR Cluj.
Aşa cum se cunoaşte, la vârsta de 17 ani, Laurenţiu Brănescu a fost vândut pentru 450 de mii de euro la Juventus Torino, de fostul patron din Zăvoi, Cătălin Rufă, dar n-a bifat nicio apariţie în tricoul multiplei campioane a Italiei şi a Europei. El a evoluat la Juventus Primavera, iar apoi, ca senior, a mai trecut, sub formă de împrumut, pe la Virtus Lanciano (Serie B – Italia), Haladas (Ungaria) şi Omonia Nicosia (Cipru), înainte de a ajunge la Dinamo Bucureşti (în sezonul 2016-2017), unde a petrecut cea mai bună perioadă a sa, cu 24 de meciuri şi cu trofeul Cupei Ligii în palmares. Ulterior, Juventus Torino l-a cedat la Kilmarnock (Scoţia), unde Laurenţiu Brănescu a strâns 30 de partide.
În ianuarie 2021, după ce şi-a încheiat înţelegerea cu clubul italian, portarul vâlcean a semnat cu CSM Poli Iaşi, pentru care a bifat 18 meciuri, dar s-a despărţit şi de aceasta, după ce echipa din Moldova a retrogradat în Liga a II-a. Pentru Laurenţiu Brănescu, a urmat apoi perioada Farul Constanţa, iar acum îşi va continua cariera în Liga I, la „U” Cluj.