marți, ianuarie 19, 2021
Fotbal Național

Portarul vâlcean Laurenţiu Brănescu va semna cu CSM Poli Iaşi

244Vizualizari
Potrivit presei centrale, portarul vâlcean Laurenţiu Brănescu va semna cu echipa de Liga I, CSM Poli Iaşi. El va ajunge la trupa antrenată de Daniel Pancu din postura de jucător liber de contract.
În vârstă de 26 de ani, goal-keeper-ul format la grupele de copii şi juniori din Zăvoi a fost transferat de Juventus Torino de la CSM Rm. Vâlcea pe 24 ianuarie 2011, în schimbul a 400.000 de euro. Pentru „Bătrâna Doamnă”, el a evoluat doar pentru echipa Under 23, care l-a împrumutat de-a lungul timpului la mai multe echipe de seniori, după ce „Lari” a depăşit perioada de juniorat. Printre echipele de peste hotare la care Brănescu a evoluat până în prezent se numără Juve Stabia, Virtus Lanciano (ambele din Serie B din Italia), Szombathelyi Haladas (din Ungaria), Omonia Nicosia (din Cipru), HNK Gorica (din Croaţia), Zalgiris Vilnius (din Lituania) şi Kilmarnock (din Scoţia). După experienţa din Marea Britanie, încheiată în luna iunie 2020, clubul italian Juventus Torino nu i-a mai prelungit contractul.
Cea mai lungă perioadă de împrumut a fost cea petrecută la Dinamo Bucureşti, pentru care portarul din Zăvoi a evoluat timp de doi ani, între 1 iulie 2016 şi 30 iunie 2018. Născut pe 30 martie 1994, Laurenţiu Brănescu a bifat în cariera sa şi 27 de apariţii la echipele naţionale Under 17, Under 19 şi Under 21 ale ţării noastre.
Sursă foto: The Scottish Sun