luni, martie 8, 2021
Sporturi

Povestea de film a lui Ionuț Pițigoi: de 6 ori campion național la atletism, face acum MMA. În 2018, a primit un verdict dur…

2.01KVizualizari
Ionuț Pițigoi se numără printre cei mai buni atleți pe care i-a avut Vâlcea după 1989. De șase ori campion național la probele de 60 și 100 de metri, de trei ori campion balcanic și finalist la Europene, eroul nostru are o poveste de viață impresionantă, care te duce rapid cu gândul spre filmele americane. S-a apucat de alergat la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, sunt comanda Angelei Popescu – pe care o consideră un adevărat model în viață, un antrenor de talie mondială, cum rar ai șansa să găsești. După ce a fost zeu în România, Ionuț avea să primească o lovitură grea, în 2018.

„De răceală, am luat un sirop, spiropent, care conține crembuterol”

„Eram chiar înaintea unui concurs și am fost rugat de o echipă de antidoping să fac teste. Nu era nicio problemă pentru mine! Ce aveam să ascund?! Poate mulți vor spune că adevărul nu e de partea mea, dar eu doar spun ceea ce s-a întâmplat. În 2018, răcisem rău. De abia mai putea respira. Mă simţeam rău de tot! Și mama mea mi-a dat spiropent, care conține crembuterol. Acel sirop era al tatălui meu, operat de cancer pulmonar în 2004. Ajuta foarte mult să respiri mai ușor. Era vasodilatator. Mă rog, pe scurt, asta e povestea mea. O să o țin minte toată viața. A fost o simplă greșeală! Un accident… Nu am luat niciodată ceva în mod intenționat. Am primit 4 ani de suspendare. 4 ani… Vă dați seama! Adică, atunci nu mai puteam visa la nimic. Acum, visurile mele sunt altele! Pentru că doar dacă visezi și lupți ajungi departe”, a mărturisit Ionuț Pitigoi.

„Șocul suspendării a fost enorm: ce o să fac acum? Ce vreau de la viață?”

Campionul nostru a mai povestit că, după ce a fost scos din atletismul de performanță, s-a trezit brusc că lumea nu mai e a lui, debusolat, în căutarea de noi răspunsuri. „Dacă a fost greu? Repet: e vorba de 4 ani, din care au trecut doar 2 și jumătate până acum… Mi s-a transmis clar: stop total atletismului! Atunci, mă întrebam: cine sunt acum? ce vreau de la mine? ce vreau de la viață? Sute, mii de întrebări mi-au trecut prin cap. Pentru că am fost și sunt un campion, răspunsurile au venit rapid. Am găsit altceva care mă definește…”, a mai spus multiplul campion național.

Luptele în cușcă și kickboxingul – NEXT LEVEL pentru campionul vâlcean!

Atunci, pentru că nu putea sta departe de sport, Ionuţ Piţigoi s-a apucat de kickboxing și MMA – adică, lupte în cușcă. „A fost greu la început. După un sparring, m-am ales cu 3 dinți lipsă. Acum, mă antrenez cu Adam Jablonsky, îmi place mult ce fac. Fac MMA și cu Radu Zarioiu, un băiat extraordinar, un mare campion! De două luni sunt în Praga. Mă pregătesc și pentru cel mai important eveniment din viața mea. La toamnă, voi avea cununia civilă cu logodnica mea, Mădălina, care mă ajută mult să-mi îndeplinesc un alt vis. Luna aceasta, pe 21 iulie, voi face 25 de ani. Vreau să am un viitor cât mai strălucit în kickboxing și MMA, la categoriile de greutate 77-80 kg. Am pus multă forță pe mine. Acum, fac îndreptări la picioare cu 220 kg și genuflexiuni cu 210 kg”, a mai spus Ionuț Pițigoi.

„Copiii trebuie ajutați de Guvern să evite strada, de unde pot ajunge să-și distrugă viața…”

Ionuț Pițigoi a învățat că, prin sport, pe lângă faptul că ai sănătate, stai departe şi de tentațiile specifice adolescenței: băutură multă, școală puțină și, de multe ori, droguri ori alte nenorociri. „Generația tânără trebuie să fie ajutată de Guvern să aibă un scop în viață. Sportul e ceea ce te poate salva de la un dezastru! Din păcate, nu prea există programe în licee de susținere a tinerilor. Adică, cei cu potențial sportiv să fie integrați rapid în circuit, iar ceilalți încurajați să facă sport, de plăcere chiar. O să termin și eu facultatea la Pitești și vreau să mă apuc de antrenorat”, a completat acesta.

„Angela Popescu va rămâne mereu în sufletul meu. E o antrenoare incredibilă”

Fiecare performanță notabilă are un început, iar pentru Ionuț Pițigoi acesta a însemnat antrenoarea Angela Popescu. „Ei îi datorez cam totul! Are un stil deosebit de a te face campion. Înainte de antrenamente, mă întreba mereu: ai dormit? te doare ceva? ești ok azi? Asta ca să știe cum să mă ia la antrenamente. Dacă eram strong, trăgea de mine, dacă nu, avea altă tactică. E super-antrenoare!”, a subliniat fostul atlet.

Cel mai tatuat atlet român. Are deja 16, dar mai e loc şi de altele…

Ionuț Pițigoi este, probabil, cel mai tatuat fost atlet român. El are deja pe corp 16 desene, însă spune că mai e destul loc și pentru altele. Fiecare dintre acestea are în parte povestea lui, din anumite etape ale carierei, pe care sportivul vâlcean și-o rememorează mereu cu o deosebită plăcere și reverență. Mult succes, campionule, și fii puternic în continuare!