miercuri, ianuarie 19, 2022
Handbal

Prima adversară a Vâlcii din Liga Europeană, probabil cea mai tânără echipă din competiţie. Singura „stranieră” din lot este slovaca Lilla Pint (inter centru, 19 ani)

335Vizualizari
Potrivit site-ului ehf.com, media de vârstă a celor 20 de jucătoare aflate în lotul echipei Vaci NKSE este de doar 21,8 ani. În plus, toate componentele formaţiei antrenate de Katalin Otto (FOTO – rândul de sus, în centru, în echipament negru) sunt lipsite de experienţă la cel mai înalt nivel, motiv pentru care gruparea din ţara vecină este considerată, cu adevărat, outsidera Grupei D din Liga Europeană, cu şanse aproape zero de a accede mai departe, în sferturi. „Vaci NSKE are nu mai puţin de nouă jucătoare care sunt încă adolescente (n.r.: de 18-19 ani), în timp ce doar trei componente ale lotului au peste 25 de ani”, a scris ehf.com.
Cea mai experimentată handbalistă din primei adversare a SCM-ului din Liga Europeană este portarul Bettina Pasztor (29 de ani), care a venit în vară de la Kisvardai KC. Altfel, pe locurile următoare din punct de vedere al vârstei se află Andrea Aron (inter centru) şi Zsofia Szondi (extremă stânga), ambele având câte 26 de ani.
În altă ordine de idei, de menţionat mai este faptul că Vaci NKSE are în lot o singură „stranieră”, dar şi aceasta este foarte tânără: slovaca Lilla Pint (inter centru, 19 ani).

Lotul echipei Vaci NKSE (între paranteze este trecută vârsta fiecărei jucătoare):

• Portari: Anna Bukovszky (19), Csenge Csatlos (19), Bettina Pasztor (29)
• Interi centru: Andrea Aron (26), Borbala Balai (18), Csenge Kuczora (21), Lilla Pint (19)
• Extreme stânga: Petra Balogh (19), Natalie Schatzl (21), Zsofia Szondi (26)
• Interi stânga: Noemi Bardy (19), Greta Kacsor (21)
• Extremă dreapta: Nikolett Dioszegi (25), Vivien Grosch (24), Anna Palffy (18)
• Interi dreapta: Fruzsina Ferenczy (25), Konszuela Hamori (25)
• Pivoţi: Fanny Helembai (25), Jazmin Kovalcsik (19), Diana Vilagos (19)