luni, iunie 24, 2024
Administrație

Primăria Bărbăteşti şi CJV, parteneriat pentru un proiect important! Încep lucrările pentru realizarea de rigole şi podeţe, pe 5,6 km, pe marginea drumului judeţean din Bărbăteşti

83Vizualizari
În urmă cu doi ani, Primăria Bărbăteşti şi Consiliul Judeţean Vâlcea au obţinut fonduri, prin programul „Anghel Saligny”, pentru realizarea de rigole, trotuare şi podeţe către gospodării, pe o lungime de 6,5 km, pe marginea drumului judeţean care traversează localitatea condusă de Constantin Bănacu. Valoarea totală aprobată de Ministerul Dezvoltării pentru această investiţie este de 6,05 milioane de lei. În ianuarie, primarul din Bărbăteşti s-a deplasat la Bucureşti şi a semnat contractul de finanţare, lucrările propriu-zise de realizare a rigolelor urmând a începe în zilele următoare.
„În primăvară, s-a finalizat licitaţia pentru proiectul de amenajare de rigole pe marginea drumului judeţean care traversează localitatea. S-a prezentat o singură firmă, iar între timp s-au încheiat şi procedurile finale legate de achiziţia publică, aşa că lucrările pot începe. Constructorul şi-a adus deja utilajele la Bărbăteşti, iar în zilele următoare va demara şi activitatea. Investiţia va fi derulată în parteneriat cu Consiliul Judeţean Vâlcea, prin programul «Anghel Saligny». În total, vor fi realizate rigole pe vreo 7,8 km, la care se adaugă încă 483 de metri de rigole carosabile, trei parcări şi peste 190 de podeţe de intrare în gospodării şi către proprietăţi”, a detaliat primarul din Bărbăteşti, Constantin Bănacu.