miercuri, iulie 28, 2021
Administrație

Primăria Guşoeni – exemplu de transparenţă! Şedinţele comune ale comisiilor de specialitate şi cea ordinară, a Consiliului Local, sunt publice şi se transmit în direct pe Facebook!

360Vizualizari
Primarul din Guşoeni, Nicolae Concioiu, a făcut tot posibilul pentru ca toţi locuitorii să fie informaţi prompt despre tot ceea ce se discută în Consiliul Local şi să afle mereu care sunt priorităţile administraţiei. În acest sens, alesul PSD a făcut eforturile necesare pentru ca şedinţele să fie difuzate online, pe Facebook, iar în plus le-a permis accesul la acestea tuturor celor interesaţi.
„Din punct de vedere al transparenţei, cred că nimeni nu are ce să ne reproşeze, ci dimpotrivă, suntem un model de ceva timp! Toate şedinţele Consiliului Local Guşoeni se desfăşoară în sala căminului cultural din centrul comunei, în prezenţa locuitorilor interesaţi, iar de o bună perioadă sunt difuzate online. Îi invit întotdeauna să participe pe toţi cei care vor să vadă care sunt priorităţile administraţiei din Guşoeni, iar, dacă nu pot fi prezenţi, oamenii pot vedea întâlnirile în direct pe Facebook”, a dezvăluit Nicolae Concioiu.
Un alt lucru care denotă transparenţa de care dă dovadă conducerea administraţiei locale din Guşoeni e legat de faptul că şi şedinţele comune pe comisii sunt transmise LIVE pe Facebook şi se desfăşoară, de asemenea, în prezenţa tuturor locuitorilor interesaţi. „De ceva timp, nu am mai organizat şedinţe separate pe comisii. Acestea sunt comune, şi e mai bine aşa! Puţini oameni cunosc faptul că cele mai puternice dezbateri se desfăşoară chiar în timpul acestora! Atunci, se dezbat lucrurile grele, ca să spun aşa! De aceea, şi şedinţele comune sunt transmise LIVE, online, iar locuitorii sunt mereu invitaţi, pentru a-şi expune părerea despre una sau alta dintre investiţii. Astfel, atunci când are loc şedinţa ordinară, consilierii nu mai au decât să spună dacă sunt de acord sau nu cu ce s-a propus, celelalte aspecte fiind discutate deja. Eventual, dacă a mai scăpat ceva între timp, între data şedinţei comune pe comisii şi a celei ordinare, mai poţi adăuga un amendament în plus. Dar, în general, nu prea se întâmplă asta. Ce rost are să faci circ în şedinţa ordinară a Consiliului Local, când ai şedinţele pe comisii, pentru analize şi dezbateri!?”, a mai afirmat Nicolae Concioiu.

Căminul cultural din centrul comunei – „sufrageria localităţii”

În încheiere, alesul PSD a precizat că la transparenţa de care administraţia din Guşoeni a dat dovadă un rol important îl are căminul cultural din centrul comunei, pe care primarul Nicolae Concioiu l-a numit „sufrageria localităţii”. Acesta este locul unde oamenii pot să vină şi să-şi prezinte problemele, în cadrul şedinţelor Consiliului Local. „Mă bucur enorm de mult că am construit acest cămin cultural, a fost ideea mea încă de la început, de când m-am apucat de proiect, să organizez acolo şedinţele Consiliului Local. Asta e sufrageria localităţii, ca să-i spun aşa! E ca acasă! Ai o cameră mai mare, în care te reuneşti cu toţi membrii familiei, unde stai de vorbă şi dezbaţi anumite probleme! La fel e şi la căminul cultural, unde membrii familiei sunt locuitorii comunei. Sunt mândru că avem un spaţiu atât de cochet pentru şedinţele CL, la care pot participa o grămadă de locuitori. Căminul va fi la dispoziţia tuturor şi pentru tot felul de evenimente culturale sau artistice, un lucru care nu s-a putut până acum din cauza pandemiei”, a conchis primarul PSD din Guşoeni, Nicolae Concioiu.