Diverse

Primăria Râmnicului a tăiat apa de la „ţâşnitorile” din parcurile şi locurile de joacă pentru copii. Locuitorii sunt revoltaţi!

636Vizualizari
În plină pandemie globală de coronavirus, în unele parcuri şi locuri de joacă pentru copii din Râmnic nu curge apa la robinetele publice. Un locuitor din Ostroveni ne-a contactat telefonic pentru a ne semnala o situaţie deloc normală şi a propune chiar ca acestea să fie dotate cu săpun sau soluţii dezinfectante.
„Am fost la cumpărături pe Bulevardul Dem Rădulescu, iar când am mers să mă spăl la «tâşnitoarea» din parcul din faţa supermarket-ului Lidl, surpriză!, aceasta nu funcţiona! Pur şi simplu, nimeni nu se putea spăla pe mâini acolo! Poate că era bine ca Primăria să permită acest lucru, în condiţiile în care mulţi părinţi sau bunici îşi duc şi copiii la joacă în această perioadă, profitând de vremea frumoasă de afară. Ar trebui ca în toate spaţiile publice din Râmnic să curgă apă curentă la robinet, ba chiar să existe şi săpun sau soluţii dezinfectante, dacă se poate, astfel încât toţi adulţii şi copiii să se spele. Mai ales acum, când riscul de infectare cu coronavirus e major. Păi, când sunt pornite instalaţiile de apă? Iarna, când oricum nu se spală nimeni pe mâini, că e frig afară? Cum să restricţionezi apa în spaţiul public în secolul 21? Înseamnă că nu trăim într-un oraş normal! Nu credeam că e posibil aşa ceva! Copiii şi adulţii pot simţi nevoia să se spele pe mâini, dar n-au unde”, a răbufnit un locuitor din Ostroveni, care a verificat şi parcurile pentru copii din zonele Tic Tac, Cina şi Casa Ştiinţei, unde situaţia era aceeaşi: nici acolo, apa nu era disponibilă la «ţâşnitori»! Poate că şi în alte spaţii publice din Râmnic lucrurile se prezintă la fel…