Administrație

Primarii din Pietrari şi Mihăeşti au semnat contractele de finanţare pentru proiectele de modernizare a drumurilor de interes local, prin programul „Anghel Saligny”

164Vizualizari
Săptămâna trecută, mai precis luni, 7 august, primarii din Pietrari (Nicolae Moraru) şi Mihăeşti (Constantin Bărzăgeanu) s-au deplasat în Capitală, la Ministerul Dezvoltării, cu scopul de a semna contractele de finanţare pentru proiectele aprobate în iulie 2022, care se referă la modernizarea infrastructurii rutiere din localităţile pe care le conduc.
În acest sens, la Pietrari, Nicolae Moraru (FOTO – sus, în stânga) a primit 14,5 milioane de lei pentru asfaltarea a 18 drumuri din comună, în lungime totală de 16 kilometri. Printre tronsoanele care vor fi modernizate se numără şi drumurile comunale DC 151 și DC 153, care însumează circa 11 km şi fac legătura cu localitatea limitrofă, Tomşani. De asemenea, ar mai fi vorba de asfaltarea drumurilor publice din interiorul satelor Pietrari și Pietrarii de Sus, în speţă, de încă 16 artere mai scurte, cu lungimi de câteva sute de metri.
La Mihăeşti, pentru modernizarea drumurilor de interes local din comună, Ministerul Dezvoltării – condus acum de Adrian Veştea (FOTO – jos, în dreapta) a alocat 13,3 milioane de lei. Potrivit primarului Constantin Bărzăgeanu (FOTO – jos, în stânga), în documentaţia depusă la Guvern, au fost incluse 26 de străzi din localitate, a căror lungime totală este de 9867 de metri, dar niciuna dintre aceştia nu depăşeşte 1 km.