marți, martie 2, 2021
Administrație

Primarul Adrian Cosac vrea ca Vlădeştiul să obţină statutul de localitate turistică

127Vizualizari
Pe lângă investiţiile în drumuri, şcoli, reţele de apă şi canalizare, primarul Adrian Cosac va acorda o atenţie din ce în ce mai mare proiectelor din turism. Alesul PSD şi-a propus să facă din Vlădeşti o localitate tot mai atractivă pentru vizitatorii de ocazie. „De sute de ani, localitatea noastră are personalitate proprie, oameni destoinici, harnici, gospodării frumoase și obiceiuri de care toți locuitorii sunt mândri. Având rădăcini cu mult peste 100 de ani în Vlădești, voi duce mai departe integritatea localității. Experiența acumulată de-a lungul timpului îmi asigură avantajul de a putea finaliza implementarea proiectelor prioritare, necesare ridicării standardelor de viață ale locuitorilor, după ultimele norme europene. Pe lângă toate acestea, pentru a putea valorifica potențialul turistic al zonei și a crea plus valoare, am inițiat un proiect de obținere a statutului de localitate turistică”, a dezvăluit Adrian Cosac.

Complexul de Servicii Balneare, realizat în parteneriat cu CJV, o investiţie cu o valoare de 8,5 milioane de euro

Aşa cum se cunoaşte, în prezent, se implementează proiectul de construire a Complexului de Servicii Balneare, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Vâlcea. Investiţia are o valoare aproximativă de 8,5 milioane de euro. „Centrul balnear va cuprinde bazine interioare și exterioare cu apă sărată / dulce pentru recuperare și terapii, spații destinate relaxării și derulării procedurilor specifice de fizioterapie, saune, sală de întreținere fizică pentru realizarea procedurilor de recuperare, spații de cazare, bază de tratament, restaurant. În plus, tot pentru acest complex, vom achiziţiona patru microbuze şi alte echipamente atât de necesare întreținerii bazei (buldoexcavator cu accesorii etc). De asemenea, ne vom zbate să obținem licența de explorare – exploatare a apei sărate”, a mai precizat primarul din Vlădeşti.
„Pe de altă parte, mi-am mai propus sprijinirea întreprinzătorilor din localitate în vederea obținerii de fonduri pentru turism, agroturism, pensiuni etc. În plus, facem demersuri de obținere a calității de «produs montan» pentru toate produsele agricole din Vlădești, un statut ce le poate oferi locuitorilor posibilitatea de a le promova şi a le vinde mai bine”, a încheiat primarul PSD din Vlădeşti, Adrian Cosac.