sâmbătă, aprilie 13, 2024
Administrație

Primarul Bărzăgeanu (Mihăeşti) a solicitat 600 de mii de lei de la Guvern, pentru a încheia anul 2019 fără datorii

918Vizualizari

Potrivit primarului Constantin Bărzăgeanu, şi comuna Mihăeşti are nevoie de ajutorul financiar al Guvernului, pentru a încheia anul 2019 fără datorii. Astfel, alesul PNL speră că Executivul condus de Ludovic Orban va repartiza localităţii pe care o administrează suma de 600 de mii de lei, la rectificarea bugetară anunţată pentru zilele următoare.

„Dacă persoanele cu handicap nu şi-ar fi primit banii, nu ar fi fost drept ca eu şi ceilalţi angajaţi din primărie să ni-i luăm”

„Am solicitat fonduri pentru a achita facturile restante aferente anumitor investiţii, dar şi pentru a compensa sumele alocate pentru plata drepturilor persoanelor cu handicap şi ale însoţitorilor acestora. Dacă vom primi aceşti bani – va fi bine!, dacă nu – nu va fi nicio problemă! – vom strânge cureaua, astfel încât să încheiem, totuşi, anul 2019 cu brio. În ceea ce priveşte persoanele cu dizabilităţi, suntem la zi cu plăţile, pentru că am achitat drepturile din bugetul local, iar acum sperăm să-i primim înapoi de la Guvern. Nu puteam să-i las pe oamenii nevoiaşi fără bani! Mai ales că mulţi sunt foarte bolnavi şi au nevoie de medicamente, internări la spital, iar în plus trebuie să mai plătească şi facturile pentru utilităţi. Ei sunt ca şi angajaţii mei şi am stabilit ca prima oară să le achităm lor drepturile cuvenite, iar abia apoi salariaţilor din primărie. Dacă persoanele cu handicap nu şi-ar fi primit banii, n-ar fi fost corect ca eu şi ceilalţi angajaţi din primărie să ni-i luăm. Am ţinut cont de acest lucru, iar oamenii nevoiaşi au avut prioritate. Am renunţat la investiţiile mai mici, pentru a achita la timp drepturile persoanelor cu handicap. Am împărţit banii de la începutul anului şi am ştiut exact cât aveam nevoie pentru fiecare domeniu în parte”, a subliniat Bărzăgeanu.
În încheiere, primarul comunei Mihăeşti s-a referit şi la noul Guvern, de la care a spus că are aşteptări foarte mari, „ca mai toţi primarii PNL”. „Din păcate, mulţi dintre colegii mei nu înţeleg că a trecut doar o lună de când am început să vedem cum stau lucrurile. Nici miniştrii n-au avut timp să citească până la capăt numirile în funcţii şi să-i cunoască pe ceilalţi! Trebuie să mai avem puţină răbdare şi, cu siguranţă, se vor rezolva toate problemele”, a conchis primarul PNL, Constantin Bărzăgeanu.