vineri, mai 7, 2021
Administrație

Primarul Constantin Bănacu (Bărbăteşti) finalizează lucrările la noua grădiniţă cu program prelungit din satul Bârzeşti şi la vechea şcoală de la Negruleşti

631Vizualizari
Chiar dacă România a trecut printr-o stare de urgenţă de două luni, din cauza pandemiei de Covid-19, investiţiile nu s-au oprit în comuna Bărbăteşti. Astfel, potrivit primarului Constantin Bănacu, în ultima perioadă, s-a lucrat intens la noua grădiniţă cu program prelungit din satul Bârzeşti. Pentru această investiţie, alesul PSD a obţinut finanţare europeană, prin AFIR Craiova, valoarea totală a proiectului fiind de circa 1,1 milioane de lei.
„În pofida stării de urgenţă, care ne-a dat oricum foarte multe bătăi de cap, ne-am văzut de treabă în ceea ce priveşte proiectele pe care le avem în derulare în localitate. În acest sens, la Bărbăteşti, s-a lucrat la foc automat la noua grădiniţă cu program prelungit din satul Bârzeşti, unde investiţia e aproape de final. Din acest an, vom dispune de o unitate de învăţământ ultramodernă pentru preşcolari, care era extrem de necesară, mai ales că mulţi părinţi nu aveau unde să-şi lase copii pe timpul zilei, în timp ce mergeau la serviciu. Astfel, pe traseul dintre Rm. Vâlcea şi Horezu, nu doar la Buneşti va exista, de-acum încolo, o grădiniţă cu program prelungit, ci şi la Bărbăteşti. Aşa cum am mai declarat, la aceasta îşi vor putea desfăşura activitatea două grupe, cu câte 20 de copii fiecare. Pentru început, va funcţiona însă doar o clasă, dar vom extinde capacitatea grădiniţei dacă vom primi mai multe solicitări”, a subliniat Constantin Bănacu.

Valoarea totală a celor două investiţii s-a ridicat la aproape 1,4 milioane de lei

Pe de altă parte, primarul din Bărbăteşti a mai precizat că, în scurt timp, se vor finaliza şi lucrările de modernizare de la vechea şcoală de la Negruleşti. Din cauza numărului mic de copii din comună, Constantin Bănacu va schimba destinaţia acestei clădiri în cămin cultural. „Aşa cum am mai spus, era păcat să lăsăm clădirea să se degradeze şi am depus eforturi pentru a o reabilita. Lucrările se află pe ultima sută de metri. În această clădire, care e una foarte modernă acum, va funcţiona pe viitor un cămin cultural, unde vor putea fi organizate nunţi şi botezuri cu un număr mai mic de persoane, precum şi alte festivităţi. În niciun caz, acolo nu va mai putea fi tot şcoală, pentru că nu mai avem de unde să adunăm copii. Valoarea totală a proiectului de modernizare s-a ridicat la circa 280 de mii de lei”, a încheiat primarul PSD din Bărbăteşti, Constantin Bănacu.