vineri, decembrie 1, 2023
Administrație

Primarul din Băbeni, Bogdan Ştefan, a obţinut finanţare, prin PNRR, pentru a construi două blocuri pentru tinerii specialişti. În total, vor fi date în folosinţă 36 de locuinţe

111Vizualizari
La finele anului 2022, primarul oraşului Băbeni, Bogdan Ştefan, a obţinut finanţare, prin PNRR, Componenta 10, pentru construirea a două blocuri de locuinţe destinate tinerilor specialişti. Conform datelor din proiect, acestea vor deservi personalul din învăţământ şi sănătate. Potrivit alesului PSD, în total, în cele două clădiri vor fi date în folosinţă 36 de spaţii de locuit, care vor dispune de dormitor, living, bucătărie şi grupuri sanitare. Pentru investiţiile respective, administraţia din Băbeni a solicitat şi a obţinut nu mai puţin de 13 milioane de lei.
„Prin PNRR, vom construi două blocuri NZEB pentru tinerii specialişti din Băbeni, unul – la Valea Mare, iar celălalt – pe Strada Petrolului. Ar fi vorba de 36 de locuinţe, câte 18 în fiecare parte. Vor fi două clădiri foarte moderne, care vor respecta şi criteriile actuale de eficientizare energetică impuse de Uniunea Europeană. Termenul de finalizare a celor două blocuri este de 36 de luni. La pachet cu acest proiect, tot prin PNRR, Componenta 10 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, am mai obţinut fonduri şi pentru construirea a şase staţii de reîncărare a vehiculelor electrice”, a anunţat primarul oraşului Băbeni, social-democratul Bogdan Ştefan.