sâmbătă, august 8, 2020
Administrație

Primarul din Câineni, iniţativă de nota 1000! Ion Nicolae le-a cumpărat tablete, pentru cursurile şcolare online, celor 223 de elevi din localitate

4.22KVizualizari
Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că elevii nu vor mai reveni în băncile şcolilor până în toamnă. Cu excepţia, însă, a celor din clasele terminale, a 8-a şi a 12-a, care vor susţine, în iunie, examenul de Evaluare Naţională şi, respectiv, Bacalaureatul. Şeful statului a precizat că, pentru ceilalţi şcolari, dascălii vor preda mai departe exclusiv în sistemul online. Din acest punct de vedere, cei mai afectaţi sunt elevii din mediul rural. Din cauza sărăciei, foarte mulţi dintre aceştia nu dispun de laptopuri, tablete şi telefoane, iar, pe de altă parte, la „ţară”, lipseşte şi tehnologia necesară (reţele performante de internet), aşa că din start ei vor porni cu un mare handicap în faţa celor de la oraş.

„În mediul rural, copiii sunt săraci şi necăjiţi, aşa că mulţi nu ar putea avea acces la lecţiile online”

La Câineni, primarul Ion Nicolae a decis să vină însă în sprijinul şcolarilor din localitatea pe care o administrează, printr-o măsură unică până în acest moment la nivelul judeţului. Astfel, zilele trecute, alesul PNL a depus eforturi pentru a le cumpăra acestora tablete, pe care le va dota şi cu aplicaţia necesară pentru şcoala online, Zoom, astfel încât toţi copiii să termine anul de învăţământ în bune condiţii.
„Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, anul acesta, nu se va mai face şcoală oficial, ci se va merge pe principiul predării online. În mediul rural, copii sunt însă săraci şi necăjiţi, aşa că mulţi nici nu ar putea avea acces la lecţiile de pe Internet. De aceea, am încercat să repar lucrurile în privinţa asta, iar concluzia la care am ajuns a fost bineînţeles aceea de a le oferi câte o tabletă tuturor şcolarilor din localitate. Mai ales că s-ar putea să le fie utile şi anul viitor, deoarece nu se ştie cât timp şi când va mai fi întreruptă şcoala, în condiţiile în care coronavirusul ar putea să revină la toamnă”, a precizat Ion Nicolae.

Şcolarii din Câineni vor intra în posesia dispozitivelor pentru cursurile online în această săptămână

În acest sens, liberalul a contactat câteva firme de specialitate din Vâlcea, pentru o ofertă cât mai avantajoasă, pentru a achiziţiona 223 de tablete de calitate pentru toţi şcolarii din clasele I-VIII din Câineni. „Până la urmă, am obţinut un preţ de aproape 400 de lei pe tabletă. Acestea vor fi dotate inclusiv cu huse şi folii de protecţie, iar în plus vor avea instalată şi aplicaţia Zoom, pentru ca elevii să poată urma programul şcolar. Era obligatoriu să ne gândim şi la acest lucru, ca să le poată să li şi folosească. Vom rezolva astfel o problemă importantă din punctul meu de vedere, pentru că sunt mulţi copii care nu ar fi avut posibilitatea să şi le procure. În total, 223 de elevi din Câineni vor primi câte o tabletă, iar aici mă refer la toţi cei din clasele I-VIII. Le-am comandat încă de miercurea trecută, şcolarii urmând a intra în posesia lor în această săptămână. Toţi banii pentru achiziţionarea tabletelor îi vom aloca exclusiv din bugetul local”, a mai adăugat primarul PNL din Câineni, Ion Nicolae.