Diverse

Primarul din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă, nu e de acord cu proiectul ADI Salubrizare, prin care toţi locuitorii trebuie să plătească o taxă, chiar şi dacă…

69Vizualizari
Primarul din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă, nu este mulţumit de condiţiile din cadrul proiectului propus la nivel judeţean de ADI Salubrizare. Acesta a afirmat că locuitorii nu trebuie taxaţi dacă nu vor beneficia de serviciile de respective. Tocmai de aceea, alesul PNL consideră că e nevoie în continuare de negocieri, pentru ca o parte dintre termenii propuşi să fie revizuiţi.
„Am fost prezent la şedinţa unde s-a înregistrat acel balotaj, 24-24, şi trebuie să recunosc că proiectul ADI Salubrizare ne cam prinde nepregătiţi. Reprezentanţii PSD îşi doresc foarte mult ca propunerile să intre în vigoare cât mai repede, dar, în ceea ce mă priveşte, nu am putut să fiu de acord. Din acest punct de vedere, şi dacă aş fi de la PSD, nu aş fi pregătit! Iar asta deoarece nici nu mi se pare un lucru bun şi de viitor ceea ce s-a propus. Şi anume, ca toate localităţile să impoziteze serviciul de salubrizare şi să impunem o taxă de câte 9 lei de persoană, care nu mi se pare normală. Iar lucrul pe care îl văd şi mai grav este acela că, dintre cei 3400 de locuitori ai comunei Stoeneşti, probabil că 700-800 sunt plecaţi peste hotare, la muncă. În acest caz, noi am fi nevoiţi să plătim lunar şi pentru cei care lucrează afară. Ce explicaţie le-aş putea da ulterior, când le voi solicita şi lor banii la impozit, ştiind că ei n-au locuit însă la Stoeneşti? Consider că trebuie să gândim cât mai bine acest proiect, ca toate problemele să fie evitate din timp şi să nu avem nicio plângere apoi. La Stoeneşti, avem în jur de 1000 de contracte de colectare a deşeurilor menajare”, a subliniat primarul PNL din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.