Administrație

Primarul din Vlădeşti, Adrian Cosac, a depus un proiect la Guvern pentru introducerea a 32 km de gaze naturale în localitate

67Vizualizari
Localitatea Vlădeşti se dezvoltă pe zi ce trece şi se numără printre puţinele din Vâlcea în care populaţia a crescut. Situată la nici 10 km de Râmnic, într-o zonă liniştită, pe drumul spre Băile Olăneşti, aceasta atrage cât mai mulţi oameni care vor să se stabilească departe de tumultul oraşului. Tocmai de aceea, primarul Adrian Cosac depune eforturi pentru a le oferi acces locuitorilor la utilităţile existente în mediul urban. Printre acestea, se numără şi încercarea de a obţine finanţare pentru extinderea reţelei de gaze naturale. Proiectul a fost depus încă din primăvară la Ministerul Dezvoltării, pe programul „Anghel Saligny”, componenta gaze naturale.
„Conform documentaţiei pe care am întocmit-o, solicitarea noastră se referă la extinderea reţelei pe o lungime de 32 de kilometri, în Vlădeşti şi Priporu. Acestea sunt satele pentru care avem deocamdată licenţă de la Distrigaz. În momentul actual, conducta de gaze este introdusă pe 28 de kilometri, din totalul celor 60, deci suntem cam la jumătate din acest punct de vedere. Prin proiectul pe care l-am depus, ne vom putea extinde şi spre celelalte zone”, a dezvăluit primarul din Vlădeşti, social-democratul Adrian Cosac.