sâmbătă, decembrie 5, 2020
Administrație

Primarul Florin Ionescu a reuşit să reînvie comuna Stoileşti: zeci de case noi se construiesc anual şi apar investitori în industrie şi agricultură

1.4KVizualizari

Week-end-ul trecut, am făcut un tur în forţă, de câteva ore, cu maşina, prin comuna Stoileşti. În total, am străbătut, cu o deosebită plăcere, aproape 50 de kilometri… Puţin, ţinând cont că reţeaua de drumuri a localităţii are peste 200 de kilometri… Ghidul nostru a fost chiar primarul PSD Florin Ionescu. Pe lângă peisajele minunate, care îţi taie respiraţia (cu păduri dese, dealuri înalte, de unde admiri cum şerpuieşte bătrânul Olt, printre localităţile riverane), mai toate drumurile principale sunt puse la punct, asfaltate, cu poduri trainice peste pâraie, iar şcolile şi grădiniţele arată poate chiar mai bine decât multe altele de la oraş. Este apă potabilă şi „la cucuieţii din deal” – cum se spune. În plus, peste tot apar case noi, iar cele vechi sunt renovate, chiar dacă sunt mai izolate.

Florin Ionescu, primarul comunei Stoileşti: „În ultimii ani, am remarcat, cu plăcere, că acele persoane plecate la muncă în străinătate revin acasă şi îşi renovează şi extind casele. Adică, nu părăsesc zona unde au copilărit, aşa cum se întâmplă prin multe alte localităţi. În plus, anual, eliberăm aproximativ 30 de autorizaţii noi de construire a unor case. Se pare că investiţiile pe care le-am realizat în aceşti ultimi ani şi-au atins scopul. Mă opresc oamenii prin localitate şi-mi spun că acum revin cu plăcere acasă, că au drumuri bune, apă la robinet, servicii medicale. E clar că mai sunt multe de pus la punct, dar localitatea este mare, foarte mare ca suprafaţă chiar… Avem solicitări şi de realizare a unor investiţii în agricultură şi industrie. Asta este îmbucurător! Eu, ca primar, am încercat cât de mult am putut să nu-i dezamăgesc pe cei alături de care locuiesc. Mai am destul de multe de rezolvat, însă e nevoie de timp, pentru asta”.