duminică, mai 9, 2021
Administrație

Primarul Gabriel Ţolea, din Mălaia: „Localităţile din nordul judeţului vor atrage mai uşor fonduri europene, printr-o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară!”

165Vizualizari
În această vară, primarul Ion Sandu, din Perişani, a propus înfiinţarea unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară, în care să fie partenere toate comunele din nordul judeţului. Astfel, o parte din fondurile atrase de la UE să meargă către modernizarea spitalului din oraşului Brezoi, ce deserveşte toată Ţara Loviştei. Liberalul Gabriel Ţolea, din Mălaia, s-a declarat de acord cu această variantă şi spune că, prin ADI, vor putea fi obţinuţi bani şi pentru a se realiza alte investiţii în localităţile componente.
„Ideea de a susţine o serie de investiţii de modernizare a unităţii medicale din Brezoi nu e rea, mai ales dacă şi fiecare localitate va putea accesa, separat, alte fonduri pentru diferite proiecte. Aşadar, ar fi un parteneriat regional cu adevărat extraordinar, după modelul unui GAL, o bună portiţă de a obţine bani europeni din 2021. Din câte am înţeles, aceste asociaţii – care adună zeci de mii de locuitori – au prioritate la accesarea de proiecte. E altceva când reprezinţi 20-30 de mii de oameni şi vrei să soliciţi finanţare pentru o investiţie! Deci, este evident că se vor putea atrage mai uşor fonduri europene”, a subliniat Ţolea.

Gabriel Ţolea i-a solicitat premierului Ludovic Orban condiţii mai uşoare de obţinere a fondurilor europene de către localităţile montane

La începutul anului, primarul din Mălaia i-a făcut o propunere interesantă şi premierului Ludovic Orban, pentru înlesnirea condiţiilor de obţinere a fondurilor europene de către localităţile montane. „I-am solicitat prim-ministrului să nu mai includă în ghidurile de finanţare din perioada 2021-2027 tot felul de criterii absurde, de genul, de a avea o gară, agenţi economici etc. Dacă se vor menţine toate acestea, localităţile montane vor avea mai departe foarte puţine şanse să atragă bani pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere sau pentru introducerea utilităţilor”, a încheiat primarul PNL din Mălaia, Gabriel Ţolea.