Administrație

Primarul Gabriel Ţolea (Mălaia) are speranţe mari de la guvernul liberal. „Poate că acum îmi va veni rândul să obţin fonduri pentru canalizare!”

353Vizualizari

De zeci de ani, Mălaia dă apă pentru tot judeţul Vâlcea, din barajul de la Brădişor, care e situat pe raza comunei administrate de primarul Gabriel Ţolea. Cu toate acestea – ironia sorţii! – oamenii din localitatea din nordul judeţului nu au beneficiat, până acum, de apă curentă la robinet. Alesul PNL a demarat anul trecut o investiţie de introducere a acestei utilităţi, printr-un proiect pentru care a obţinut finanţare prin PNDL 2, în vara lui 2017. În total, conducta de apă va fi introdusă în mod egal, pe câte 4 kilometri, în satele Sălişte şi Ciunget. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 2,6 milioane de lei.
Pe viitor, Gabriel Ţolea speră că va obţine fonduri pentru a extinde reţeaua de apă şi în restul comunei, dar şi pentru a realiza sistemul de canalizare, care e atât de necesar într-o localitate cu un potenţial turistic enorm, cum e Mălaia. Speranţele sale sunt legate şi de faptul că, în prezent, România e condusă de un guvern PNL, partid pe care şi primarul din Mălaia îl reprezintă. „Cu un guvern PNL, poate că îmi va veni şi mie rândul, în sfârşit, să obţin fonduri pentru apă şi canalizare, prin proiectul de anvergură pe care l-am depus în trecut pe PNDL 2, care însă nu a fost aprobat. Investiţia presupune introducerea reţelei de canalizare în întregime, în satele Ciunget şi Sălişte. Cât priveşte sistemul de apă, vreau să finalizez tot ce mai rămâne în Sălişte şi să realizez integral satul Mălaia. La Sălişte, va fi o completare la proiectul pe PNDL 2, mai e de făcut doar o mică porţiune, cam de unde e situată centrala Brădişor şi până în sat. În noua documentaţie pentru care vreau să obţin finanţare e inclusă şi captarea. Aşa cum am mai declarat şi în trecut, este de necrezut că o localitate ca Mălaia, care are baraje de apă pe raza sa, iar, în plus, de aici e alimentat tot judeţul Vâlcea, nu a beneficiat de sistem de alimentare cu apă. Şi nici nu ni s-au dat până acum fonduri pentru canalizare. E una din marile ciudăţenii ale României! Asta e viaţa! De aceea, sper că lucrurile se vor îndrepta pe viitor, şi cu ajutorul Guvernului PNL”, a subliniat primarul Gabriel Ţolea.