sâmbătă, decembrie 5, 2020
Administrație

Primarul Gabriel Ţolea (Mălaia), despre cum vor evolua lucrurile după Covid-19: „E nevoie de cumpătare! Nu am demarat niciodată o investiţie, dacă n-am avut banii necesari”

165Vizualizari
În opinia primarului Gabriel Ţolea, din Mălaia, administraţiile publice locale trebuie să fie cumpătate în următoarea perioadă, deoarece va mai dura ceva timp până ce economia va funcţiona la fel de bine ca înainte de izbucnirea pandemiei de Covid-19. Alesul PNL spune că nu a făcut niciodată cheltuieli fără acoperire, iar investiţiile din localitate s-au realizat doar în limita bugetului disponibil. „Încercăm să fim cumpătaţi în această perioadă grea, pentru a nu avea probleme din punct de vedere financiar. Din cauza stării de urgenţă, multe localităţi se vaită de lipsa încasărilor, că nu au mai colectat încă taxele şi impozitele. Din fericire, la Mălaia, situaţia e bună şi pentru că, în fiecare primăvară, până la finele lunii martie, cel mai mare contribuabil al nostru, Hidroelectrica, ne-a virat deja impozitele aferente, de circa 1 milion de lei, ca să beneficieze şi de acea reducere oferită de stat”, a declarat Gabriel Ţolea.
„Cu banii pe care îi primim anual de la Hidroelectrica, e bine că suntem acoperiţi, dar, pe de altă parte, e rău că nu prea ni se mai dă nimic de la bugetul statului. Totuşi, din sumele colectate la bugetul local, am reuşit să ne acoperim integral cheltuielile pe care le facem. Din acest punct de vedere, ţin să remarc că nu am demarat niciodată o investiţie dacă n-am avut banii necesari. Nu am vrut să suferim apoi şi să nu mai avem bani de salarii”, a încheiat primarul PNL din Mălaia, Gabriel Ţolea.