vineri, iulie 10, 2020
Diverse

Primarul Gabriel Ţolea vrea să transforme noua bază sportivă sintetică din Mălaia într-o mini-sală de sport

275Vizualizari

De curând, primarul comunei Mălaia, Gabriel Ţolea, a finalizat una dintre investiţiile importante pe care le-a derulat în ultimul an în localitatea sa. Este vorba de construirea noului teren sintetic de sport, de dimensiuni reduse, pe care l-a realizat în curtea şcolii din satul Mălaia. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la 90 de mii de euro. Liberalul a mai precizat că recepţia tehnică investiţiei a avut loc la sfârşitul verii, fondurile pentru acest proiect fiind obţinute de la AFIR Craiova.
„Noua bază sportivă sintetică din localitate este una foarte frumoasă, iar elevii sunt încântaţi de condiţiile bune de care dispun, acum, la şcoală. Şi nu doar ei, ci şi părinţii, şi profesorii, care au apreciat aşa cum se cuvine acest proiect. Toţi cei care au văzut cum arată terenul, îl laudă! Baza sportivă a fost făcută cu bani europeni, prin GAL Castra Traiana, aceasta fiind, probabil, ultima investiţie pe care am realizat-o în actuala sesiune financiară (2014-2020)”, a subliniat Ţolea.

Anul viitor, alesul PNL va accesa fonduri europene pentru montarea unui acoperiş, pe o structură metalică

„Pe viitor, intenţionez să obţin fonduri, de la AFIR Craiova, şi pentru alte proiecte. În acest sens, vreau să realizez, mai departe, o altă investiţie la noua bază sportivă sintetică pe care am construit-o la şcoala din satul Mălaia. Astfel, am de gând să montez acolo un acoperiş, bineînţeles, care să fie susţinut de o structură metalică. Aceasta e noua variantă pentru ideea pe care am avut-o în trecut, cu balonul presostatic. Practic, asta înseamnă că voi transforma terenul sintetic într-o mini-sală de sport, ceea ce ar fi cu adevărat un lucru foarte frumos”, a mai adăugat Gabriel Ţolea.
În încheiere, liberalul a declarat că speră că, odată cu realizarea acestei baze sintetice, tot mai mulţi copii vor dori să facă sport, în ideea ca, pe viitor, echipa de fotbal a comunei să fie alcătuită din tineri talentaţi din Mălaia. „Acesta e visul meu, să scoatem, an de an, câte 3-4 juniori şi să nu mai fim nevoiţi să aducem din alte părţi! Dacă planul ar funcţiona, în 3-4 ani, toţi jucătorii echipei ar fi originari din localitate. Dar, e foarte greu să se întâmple asta, în condiţiile în care, până şi la şcoală, sunt din ce în ce mai puţini elevi!”, a încheiat primarul PNL din Mălaia, Gabriel Ţolea.