sâmbătă, decembrie 5, 2020
Administrație

Primarul Gheorghe Dumbravă face un teren sintetic şi o sală de sport lângă şcoala gimnazială din centrul comunei Stoeneşti

573Vizualizari
Primarul Gheorghe Dumbravă va extinde şi moderniza şcoala gimnazială din centrul comunei Stoeneşti. Pentru această investiţie, alesul PNL a obţinut 500 de mii de euro, prin POR. Pe lângă lucrările de la unitatea de învăţământ, alesul PNL va realiza şi două investiţii importante pentru sport. Astfel, în imediata apropiere a şcolii respective, vor fi construite un teren sintetic de dimensiuni reduse şi o sală de sport. „Sinteticul va avea o lungime de 32,5 metri şi o lăţime de 17,8 metri. În prezent, acolo e doar un teren cu iarbă şi două porţi, fără nicio amenajare specială. Lângă acesta, tot în curtea şcolii, voi construi şi o sală de sport. Din cauza suprafeţei mici de teren pe care o avem la dispoziţie, nu voi putea să fac însă una mare, de 102 locuri, ca în alte localităţi din Vâlcea, la care visez de mai mult timp, aşa că voi realiza o sală mai mică”, a subliniat Gheorghe Dumbravă.
Liberalul spune că a intenţionat să mai cumpere încă o suprafaţă de teren lângă unitatea de învăţământ, pentru a putea mări atât dimensiunile sinteticului, cât şi ale sălii de sport, dar acest lucru nu a fost posibil. „Din păcate, cei 1400 de metri pătraţi de teren pe care îi avem la dispoziţie în curtea şcolii, nu ne permit decât să facem un teren sintetic şi o sală mai micuţă. Am vrut să achiziţionăm încă o suprafaţă în zonă, stabilisem toate detaliile, dar ideea nu s-a concretizat din cauză că pe acolo trece reţeaua de energie electrică şi nu puteam face sala de sport sub stâlpii de tensiune. Pe de altă parte, nici n-am mai putut să renunţăm la sintetic, pentru a face o sală de sport mare. Proiectul terenului de dimensiuni reduse era aprobat de ceva timp şi nu am mai reuşit să-i schimbăm locaţia. Oricum, după ce voi realiza toate investiţiile de la şcoala respectivă, toată zona se va prezenta cu totul altfel. Vom avea o unitate de învăţământ ultra-modernă, un teren sintetic şi o sală de sport cochetă”, a încheiat primarul PNL din comuna Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.