miercuri, martie 3, 2021
Administrație

Primarul Gheorghe Dumbravă (Stoeneşti): „Şcoala online e o amintire urâtă, sper să nu mai trecem iarăşi prin acea perioadă grea”

50Vizualizari

• după ce a aflat că bugetul pentru 2021 ar putea fi mai mic, alesul PNL are mare încredere că Guvernul va rectifica lucrurile în vară

Potrivit anunţului Guvernului, bugetul pentru cheltuieli în 2021, în rândul administraţiilor locale, va fi mai mic decât cel din 2020. Cu toate acestea, primarul Gheorghe Dumbravă, din Stoeneşti, are încredere că Executivul condus de Florin Cîţu nu va lăsa lucrurile aşa, iar în vară va reglementa lucrurile, printr-o rectificare.
„Într-adevăr, din prognoza pe care am primit-o, am constatat că bugetul e puţin mai mic decât în 2020, dar sperăm să se ia măsurile care se impun la rectificarea din vară şi să se regleze situaţia. Din calculcele pe care le-am făcut, bugetul acoperă integral salariile, dar nu prea mai rămân bani şi pentru investiţii. În opinia mea, nu trebuie totuşi să facem mare tam-tam vizavi de acest lucru, pentru că Guvernul va avea grijă de noi. Altfel, toate localităţile vor fi în aer, ca să spun aşa. În ceea ce mă priveşte, aşa cum am mai declarat, nu voi sta la primărie doar ca să-mi spună lumea „domnule primar” şi să semnez adeverinţe. Îmi voi prezenta imediat demisia şi voi pleca acasă, dacă se va ajunge în situaţia de a nu mai putea să fac investiţii. Nu am fost ales primar de oameni doar ca să eliberez adeverinţe, ci să realizez ceva în localitatea asta, care a avut enorm de suferit cu mulţi ani în urmă, pentru că nu s-a prea făcut nimic şi trebuie să recuperăm timpul pierdut. În momentul de faţă, suntem pe drumul cel bun, am demarat multe investiţii şi chiar nu cred că Guvernul ne va face probleme şi nu ne va ajuta cu bani”, a subliniat primarul Gheorghe Dumbravă.

„Nu ne mai dorim să ajungem din nou în scenariul roşu, iar elevii să facă învăţământ pe internet”

Alesul PNL mai spune că dacă bugetul pe 2021 va fi unul bun, ia în calcul varianta de a le oferi şi burse elevilor din Stoeneşti. „În acest sens, am aprobat deja şi o hotărăre în Consiliul Local, pentru că suntem obligaţi să le dăm copiilor acele burse cu o valoare de 100 de lei. În localitate, avem 170 de elevi, la care se adaugă încă 40 de preşcolari. În ceea ce priveşte cursurile online, la începutul anului, am mai luat încă vreo 40 de tablete pentru elevi. Nu ne mai dorim însă să ajungem din nou în scenariul roşu, iar elevii să facă învăţământ pe internet, dar suntem pregătiţi şi pentru chestia asta. Şcoala online e o amintire urâtă, sper să nu mai trecem iarăşi prin acea perioadă grea”, a încheiat primarul PNL din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.