marți, septembrie 29, 2020
Administrație

Primarul Gheorghe Gîngu a făcut un dispensar de cinci stele la Bujoreni

216Vizualizari
În vara anului 2017, printre cele cinci proiecte pentru care primarul comunei Bujoreni, Gheorghe Gîngu, a obţinut finanţare, prin PNDL 2, s-a numărat şi cel de la dispensarul uman din satul Bogdăneşti. Investiţia s-a referit la reabilitarea, modernizarea, dotarea şi extinderea cu grupuri sanitare a acelei unităţi medicale. Pentru acest proiect, Ministerul Dezvoltării a alocat aproape 1 milion de lei. Lucrările de la dispensar s-au încheiat chiar la finele anului trecut.
„Clădirea era foarte veche, aşa că a trebuit s-o refacem aproape de la zero, astfel încât să avem un dispensar de cinci stele, cochet şi modern, demn de vremurile în care trăim. În trecut, în aceasta a funcţionat fostul sediu al Primăriei Bogdăneşti. Investiţia a presupus montarea unui nou acoperiş, reabilitarea zidurilor exterioare şi a celor interioare, precum şi construirea unor grupuri sanitare moderne, pe fiecare etaj în parte. Am realizat inclusiv o recompartimentare a spaţiilor din incinta unităţii, deoarece, până în prezent, cei patru medici aveau la dispoziţie doar două cabinete. Acum, am amenajat pentru fiecare câte un cabinet, cu săli de tratament moderne”, a dezvăluit Gheorghe Gîngu.
Primarul din Bujoreni a mai declarat că investiţia s-a referit şi la dotarea dispensarului cu aparatură medicală de ultimă generaţie. „Tot prin PNDL 2, am achiziţionat echipamente moderne, iar medicii au acum tot ce le trebuie. Ideea mea e aceea ca, în această unitate, să funcţioneze, pe viitor, un centru de permanenţă, motiv pentru care am şi insistat acum să creăm acolo cele mai bune condiţii”, a încheiat Gîngu. La finele lunii februarie, Gheorghe Gîngu a fost desemnat candidat al PNL pentru funcţia de primar în comuna Bujoreni, la alegerile locale care vor avea loc în iunie.