duminică, februarie 28, 2021
Administrație

Primarul Gheorghe Gîngu a participat la deschiderea noii staţii Rompetrol din Bujoreni. „Vrem să atragem cât mai mulţi investitori în localitate”

293Vizualizari
Săptămâna trecută, primarul din Bujoreni, Gheorghe Gîngu, a participat la deschiderea staţiei Rompetrol de pe raza comunei pe care o administrează. Cu această ocazie, el a transmis şi un mesaj pe Facebook, în care a precizat că va susţine întotdeauna afacerile care pot genera noi venituri la bugetul local. „Vreau să îi asigur pe investitorii privaţi că vor găsi întotdeauna un sprijin la Primăria Bujoreni”, a declarat Gîngu.

În urmă cu ceva timp, acesta a spus că marea problemă cu care se confruntă administraţia publică locală din Bujoreni este legată de lipsa terenurilor care ar putea fi concesionate investitorilor pentru derularea unor afaceri. „La începutul anului, nişte investitori din Franţa şi Spania şi-au exprimat dorinţa de a deschide o fabrică la Bujoreni, iar în acest sens aveau nevoie de o suprafaţă de teren de 4-5 hectare, în zona industrială. Le-am spus că din partea mea există disponibilitate şi că sunt dispus pentru a propune şi în Consiliul Local varianta de a le oferi şi nişte facilităţi dacă vor derula afaceri în comuna noastră. Bineînţeles, mă refer la facilităţi care să beneficieze de avizul Consiliului Concurenţei, pentru că e foarte important ca lucrurile să fie făcute aşa cum trebuie. Singura problemă e că Bujoreniul nu prea dispune de suprafeţe disponibile pentru a le concesiona, deoarece comuna nu mai are niciun metru de pământ, toate terenurile fiind deţinute de privaţi. În aceste condiţii, mai mult de a le oferi oamenilor de afaceri un cadru legal pentru a investi nu avem cu ce să-i atragem. Cu timpul, sperăm totuşi că se vor găsi soluţii pentru a aduce cât mai mulţi investitori la Bujoreni, important e că ei să fi încântaţi de zonă. Din acest punct de vedere, sunt convins că există interes din partea multora pentru a dezvolta afaceri la Bujoreni”, a subliniat Gheorghe Gîngu, care va încerca să obţină un nou mandat de primar al comunei Bujoreni, pe 27 septembrie, când va candida din partea PNL la alegerile locale.