miercuri, iulie 28, 2021
Administrație

Primarul Ion Nicolae a solicitat fonduri de la Compania Naţională de Investiţii pentru dotarea Şcolii Gimnaziale din satul Câinenii Mari

193Vizualizari
Unul dintre proiectele către care primarul Ion Nicolae îşi va îndrepta atenţia în perioada următoare se referă la dotarea şcolii gimnaziale din satul Câinenii Mari. Această unitate de învăţământ a trecut printr-un amplu proces de modernizare în urmă cu câţiva ani, lucrările încheindu-se în vara lui 2018. Pentru dotarea şcolii, alesul PNL a solicitat deja o cerere de finanţare la Compania Naţională de Investiţii.
„Am depus o solicitare la CNI pentru obţinerea fondurilor necesare pentru dotarea unităţii încă de la mijlocul lunii iulie, dar până în prezent nu am primit niciun semnal în privinţa finanţării. Nu ne-am pierdut însă speranţa. În primul rând, ar fi vorba de mobilier nou, bănci şi scaune pentru elevi. În plus, avem de gând să mai achiziţionăm şi tehnologie de ultimă generaţie, cum ar fi table inteligente, proiectoare, adică tot ceea ce trebuie pentru buna desfăşurare a activităţii şcolare”, a dezvăluit Ion Nicolae.
Primarul din Câineni a lăudat actuala procedură de aprobare a investiţiilor, care nu impune neapărat întocmirea proiectului propriu-zis. „În prima fază, am depus doar o cerere pentru aprobarea finanţării, fără a trece şi valoarea investiţiilor, urmând ca apoi să facem un deviz şi să optăm exact pentru ceea ce avem nevoie. Mă refer la sumele aferente pentru fiecare echipament în parte. E mai bine cum se procedează acum, că nu mai suntem nevoiţi să facem proiectele, să cheltuim bani cu consultanţii, iar apoi să aşteptăm luni şi chiar ani cu hârtiile prin sertare şi dulapuri, să nu fie aprobate şi să rămânem şi cu banii daţi. În prezent, completăm doar solicitarea pentru a obţine finanţare şi aşteptăm ok-ul, iar abia apoi ne apucăm de proiect, pentru că ştim sigur că avem la dispoziţie şi banii necesari. Repet, schimbarea procedurilor de finanţare este un lucru foarte bun, nu mai dai banii înainte pe studii de fezabilitate, avize etc”, a subliniat Ion Nicolae, primarul PNL din comuna Câineni.