luni, aprilie 12, 2021
Administrație

Primarul Ion Nicolae (Câineni) şi-a propus să obţină finanţare de la CNI pentru dotarea dispensarului uman din centrul comunei

118Vizualizari
În ultima perioadă, la Câineni, s-au derulat lucrările de modernizare a dispensarului uman din centrul comunei. Pentru această investiţie, primarul Ion Nicolae a obţinut o finanţare de 1 milion de lei de la Guvern, prin PNDL 2. Proiectul a vizat izolarea termică a unităţii, schimbarea centralei termice, a instalaţiilor sanitare şi electrice, precum şi modernizarea interioarelor.
„Recepţia lucrărilor de la dispensar a avut loc la finele lunii iulie. La această unitate medicală, îşi desfăşoară activitatea doi medici de familie şi doi de stomatologie, iar în plus în incintă mai funcţionează şi o farmacie. Avem două cabinete de medicină de familie la Câineni. Unul este al doamnei doctor Băiaşu, care e din tocmai din Vaideeni şi locuieşte de luni până vineri aici, fiind cazată în incinta dispensarului. Al doilea este al doamnei doctor Tuţă, care e de ani buni la Câineni. La cabinetul de stomatologie, sunt doi medici din Sibiu”, a dezvăluit Ion Nicolae.
Alesul PNL a mai declarat că nu se va opri însă aici cu investiţiile de la această unitate medicală. În vară, Ion Nicolae a depus o solicitare la CNI pentru dotarea cu mobilier nou şi echipamente medicale de ultimă generaţie. „La mijlocul lunii iulie, am făcut o cerere la CNI pentru dotarea dispensarului uman. Deocamdată, nu se ştie nimic despre valoarea totală a investiţiei. Conform etapelor stabilite de Guvern, prima oară se depun cererile, iar apoi urmează să fim chemaţi cu devizul de lucrări. În orice caz, va fi vorba de un proiect de anvergură, pentru că avem de gând să dotăm inclusiv cabinetul stomatologic, pentru care aparatura e foarte scumpă”, a încheiat primarul PNL din Câineni, Ion Nicolae.