sâmbătă, decembrie 5, 2020
Administrație

Primarul Ion Streinu modernizează dispensarul uman din Şirineasa

146Vizualizari

La Şirineasa, au început lucrările de modernizare a dispensarului medical uman. Potrivit primarului Ion Streinu, investiţia se va realiza în întregime cu fonduri din bugetul local. Valoarea totală a proiectului de reabilitare a clădirii va fi de aproximativ 270 de mii de lei. „În primul rând, vom schimba acoperişul, care nu a mai fost reparat de când a fost montat, în urmă cu mulţi-mulţi ani. Nu s-a mai intervenit deloc la acesta, aşa că în unele locuri a cedat, iar acum plouă în interior. Pe de altă parte, ne vom mai ocupa şi de partea exterioară, iar în acest sens vom înlocui geamurile şi uşile vechi cu altele noi. În plus, vom mai face şi o izolare termică a clădirii, cu polistiren”, a subliniat Ion Streinu.

Alesul PSD şi-a propus să redeschidă fostul cabinet stomatologic din incinta clădirii

Alesul PSD a dezvăluit că, în acest dispensar, îşi desfăşoară activitatea, deocamdată, un medic de familie, dar şi o farmacie. Ion Streinu a mai spus că şi-a propus să redeschidă, nu peste mult timp, şi vechiul cabinet stomatologic, iar în acest sens va încerca să pună la punct o colaborare cu un medic de specialitate. „Spaţiul din incinta dispensarului dispune efectiv de patru cabinete, dar în prezent e funcţional doar unul, cel de medicină generală. Altfel, tot acolo mai avem şi o farmacie umană. În trecut, la etaj, a existat şi un cabinet de stomatologie, dar acesta s-a închis acum, pentru că doctoriţa care îşi desfăşura activitatea aici a plecat peste hotare. După ce vom moderniza interiorul, vom aduce şi un nou medic stomatolog la Şirineasa”, a adăugat Ion Streinu.

Streinu vrea să obţină 400 de mii de lei de la FDI pentru modernizarea interiorului

În încheiere, primarul comunei Şirineasa a declarat că, vara aceasta, a realizat un proiect pentru modernizarea şi dotarea interiorului dispensarului. Pentru această investiţie, alesul PSD şi-a propus să obţină finanţare de la FDI. „În acest caz, ar fi vorba de montarea unei centrale termice şi de refacerea zugrăvelilor interioare, precum şi de dotarea clădirii cu anumite lucruri. În condiţiile în care nu mai aveam bani în bugetul local pentru a realiza această investiţie, am depus documentaţia la FDI. Costul total al lucrărilor s-ar ridica la 400 de mii de lei”, a conchis Ion Streinu.