sâmbătă, aprilie 13, 2024
Diverse

Primarul Ion Streinu oferă cadouri pentru aproape 200 de elevi din Şirineasa

818Vizualizari

Primarul Ion Streinu a pregătit 192 de pachete pentru toţi elevii din Şirineasa. Cadourile vor fi acordate în ultima săptămână de şcoală din 2019, cu prilejul serbărilor de Crăciun, care vor avea loc la fiecare clasă în parte. Alesul PSD a spus că banii pentru această acţiune provin exclusiv din bugetul local, iar în calcul au fost incluşi atât elevii din clasele I-VIII, cât şi preşcolarii. „Visul meu e să modernizez căminul cultural de lângă primărie, care e foarte spaţios, pentru a-i aduna acolo pe toţi elevii din comună şi a face o serbare frumoasă, aşa cum erau şi cele de odinioară, când şi eu eram copil. Pe viitor, acolo vom organiza toate evenimentele culturale din localitate”, a subliniat Streinu

Alesul PSD i-a recompensat adesea pe elevii buni la învăţătură din comună

Primarul din Şirineasa a mai anunţat că, în toamnă, i-a premiat şi pe tinerii fotbalişti din localitate care au făcut parte din lotul echipei de Cupa Satelor, câştigatoarea uneia dintre grupele regionale organizate în judeţ. „Cei mici au mai câştigat o competiţie similară şi la Galicea, aşa că trebuia să fac tot posibilul să-i recompensez. Pe elevii cu rezultate bune la învăţătură din comună, i-am premiat adesea din buzunarul propriu, aşa cum s-a întâmplat în vară, cu două fete olimpice la chimie şi fizică. Tot astfel, în urmă cu trei ani, i-am mai răsplătit şi pe copiii cu cele mai mari medii din fiecare clasă de gimnaziu, dar n-am făcut publice acele acţiuni la vremea respectivă, de teamă să nu se interpreteze altfel. Nu am folosit deloc bani din bugetul local, pentru nici nu am avut, iar cu puţinii de care am dispus am realizat anumite lucrări în comună”, a afirmat Streinu.

Streinu a vrut să premieze cuplurile de aur, dar a renunţat din două motive

„Anul acesta, pe lângă cadourile pe care le vom acorda copiilor, mai avem şi 5-6 oameni săraci cărora le vom oferi alimente, astfel încât şi aceştia să aibă parte de nişte sărbători frumoase. I-am mai ajutat şi în trecut, împreună cu anumite persoane de bună credinţă din comună, dar nu cu bani din bugetul local, ci tot din propriul nostru buzunar. De-a lungul timpului, am avut în intenţie să acord premiii şi cuplurilor de vârstnici care au împlinit 50 de ani de căsnicie, dar am renunţat din cauza lipsei banilor. Acum, e inoportun să mai fac asta, mai ales că anul viitor vor fi alegerile locale, iar unii oameni răi la suflet ar putea să considere că acţiunea are scop electoral şi că vreau să-mi fac campanie. Am evitat mereu situaţiile de acest gen”, a încheiat primarul din Şirineasa, Ion Streinu.