luni, aprilie 12, 2021
Diverse

Primarul Mircia Gutău, mesaj plin de spiritualitate, la împlinirea a şase ani de la întronizarea Înaltpreasfinţitului Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului

302Vizualizari
Pe 22 mai, s-au împlinit şase ani de când Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanu a fost ales, prin vot secret, Arhiepiscop al Râmnicului. Ceremonia de întronizare a avut loc pe 8 iunie 2014, în Catedrala arhiepiscopală cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae, din Rm. Vâlcea. Cu ocazia aniversării acelui moment, edilul Râmnicului, Mircia Gutău, a ţinut să transmită un mesaj plin de spiritualitate, în cinstea fostului Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştiului.
«„Nu sunt vremile sub cârma omului, ci bietul om sub cârma vremii” – scria, acum 345 de ani, în Letopiseţul Ţării Moldovei, cronicarul Miron Costin. De atunci, însă, mulţi Oameni au dovedit contrariul, arătând că sunt deasupra vremurilor, modelându-le şi dându-le formă după spiritul lor luminat.
Unul dintre aceşti Oameni este Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie, a cărui întronizare din urmă cu şase ani a pus în calendarul locului data de 8 iunie ca ziua unei renaşteri a Eparhiei Râmnicului. Am fost martori cu toţii, în aceşti ultimi şase ani, la o adevărată preschimbare a Arhiepiscopiei Râmnicului, la o aplecare atentă deopotrivă către valorile culturale creştine, dar şi către fiecare mirean, care a găsit la Înaltpreasfinţia Sa înţelegere, alinare şi sprijin.
Întreaga comunitate a Râmnicului este onorată să fie contemporană cu Înaltpreasfinţitul Varsanufie, să se inspire din faptele pline de credinţă ale întâistătătorului Arhiepiscopiei Râmnicului şi, într-un glas, să-l roage pe bunul Dumnezeu pentru încă mulţi ani de aleasă păstorire pe tronul arhieresc de la poalele Capelei!
La mulţi şi plini de vrednicie ani!», a transmis Mircia Gutău.