sâmbătă, iunie 6, 2020
Administrație

Primarul Nicolae Sima (Sălătrucel) felicită Consiliul Judeţean pentru că a demarat lucrările de modernizare a DJ 703 G (Jiblea – limită judeţul Argeş)

341Vizualizari
În această perioadă, Consiliul Judeţean derulează o serie de investiţii de asfaltare a unor drumuri judeţene, în mai multe localităţi din Vâlcea. Este vorba de arterele Galicea – Olanu – Drăgoeşti, Creţeni – Şirineasa, Lădeşti – Măciuca şi Gura Văii – Mânăstirea Frăsinei. Spre bucuria locuitorilor din Sălătrucel şi Berislăveşti, printre tronsoanele care vor fi modernizate în următoarele luni se va număra şi DJ 703 G, care pleacă de la Jiblea (Călimăneşti) şi asigură legătura cu judeţul Argeş. Consiliul Judeţean a demarat investiţia chiar în această primăvară, iar primarul din Sălătrucel, Nicolae Sima, a ţinut să-l felicite pe preşedintele Constantin Rădulescu.
„Pentru acest mega-proiect, s-a obţinut finanţare europeană, prin POR, valoarea totală a lucrărilor fiind de peste 17 milioane de euro. Încă din 2017, am semnat şi un parteneriat cu conducerea CJV şi cu primarii din Călimăneşti şi Berislăveşti, celelalte două localităţi prin care trece acest drum judeţean extrem de important, pentru realizarea investiţiilor de modernizare. De la monumentul de la Jiblea şi până la limita cu Argeşul, tronsonul are o lungime de 12,65 de kilometri. Prima localitate din judeţul limitrof este Şuici, de unde se poate ajunge mai departe la Domneşti şi apoi la Curtea de Argeş. Mă bucură enorm că, nu peste mult timp, vom avea un drum modern care va face legătura cu judeţul Argeş. Nu de alta, dar, pe viitor, pe aici pot fi atraşi mulţi turişti, care vor dori să viziteze staţiunile şi zonele montane din nordul Vâlcii. Preşedintele CJ, Constantin Rădulescu, merită felicitat pentru că s-a zbătut să obţină finanţare pentru această cale rutieră extrem de importantă, care va face legătura, pe viitor, şi cu autostrada Piteşti – Sibiu”, a declarat primarul din Sălătrucel, Nicolae Sima.
În încheiere, alesul PSD a spus că itinerariul Jiblea – limită judeţul Argeş este unul foarte frumos şi numai bun de drumeţii. „Îmi aduc aminte că, atunci când eram copil, am mers împreună cu tatăl meu până la târgul de Sfânta Maria (15 august), de la Curtea de Argeş. De acolo, ne-am întors însă pe jos, deoarece nu erau atâtea mijloace de transport ca acum. În total, am parcurs vreo 25 de kilometri, dar a fost practic o plăcere, datorită faptului că locurile sunt extrem de pitoreşti”, a conchis Nicolae Sima.