marți, martie 2, 2021
Administrație

Primarul PNL, Constantin Bărzăgeanu, construieşte un dispensar de 5 stele la Mihăeşti

216Vizualizari
În această perioadă, la Mihăeşti, se lucrează intens la construirea unui dispensar medical modern, care e amplasat chiar în centrul localităţii, lângă sediul primăriei. Pentru această investiţie, primarul PNL, Constantin Bărzăgeanu, a obţinut finanţare, în vara anului 2017, de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL 2.
„Valoarea totală a lucrărilor de construire a dispensarului se ridică la 1 milion de euro. Investiţia a fost realizată practic de la zero şi nu cuprinde doar construirea clădirii, ci vizează şi dotarea unităţii cu mobilier modern şi cu toate echipamentele medicale necesare. Iar aici e vorba de aparatură ultra-performantă, de ultimă generaţie, cum ar fi RMN, ecograf etc. În plus, în incinta noului dispensar, vom mai amenaja şi un laborator de analize, şi acesta fiind, de asemenea, prins în contractul de finanţare! Pentru dotări, am mai obţinut încă 1 milion de euro”, a dezvăluit Bărzăgeanu.
„La Mihăeşti, mai sunt şi alte unităţi medicale, dar niciuna de capacitatea şi de dotarea celei pe care o construim acum, în centrul comunei. Localitatea avea mare nevoie de o asemenea investiţie, mai ales că şi numărul locuitorilor este unul foarte mare. Îi vom scuti astfel pe oamenii bolnavi să mai facă deplasarea până în Râmnic. La noul dispensar, vor funcţiona şase cabinete de medicină generală şi unul de stomatologie, pe care îl vom dota, de asemenea, cu aparatura necesară. În prezent, lucrările de construire a clădirii se află aproape la jumătate. În ultima perioadă, s-a turnat placa, iar acum se definitivează lucrările de zidire. Proiectul are ca termen de finalizare toamna anului 2021, dar mi-am propus să se încheie chiar mai devreme”, a concluzionat liberalul Constantin Bărzăgeanu.